Veertigjarige Harthoorn van S.V. Apollo’69 is de productiefste speler in Zeeland

Op zijn vijftiende maakte Jean-Paul Harthoorn zijn debuut in het eerste elftal van S.V. Apollo’69. Inmiddels is de spits veertig jaar en kan hij nog altijd geen genoeg krijgen van het scoren van doelpunten. Dit seizoen vormt hij samen met de 49-jarige ex-prof Dennis de Nooijer het productieve spitsenduo. Harthoorn scoorde er al 36 en gezamenlijk zijn ze al goed voor meer dan zestig doelpunten. 

Veertigjarige Harthoorn van S.V. Apollo'69 is de productiefste speler in Zeeland
In CTV Voetbal vertelden beide heren dat ze in het begin wel even aan elkaar moesten wennen. “Jean-Paul is zo fanatiek, dat hij chagrijnig is als hij niet scoort. Ik scoorde toen wel en vond het niet leuk dat hij zo chagrijnig was. Toen heb ik gezegd, laten we nu echt gaan samenwerken, dan gaan we echt veel scoren. En dat blijkt”, vertelt De Nooijer.

Harthoorn kende in het verleden veel blessures. Al die blessures en interesse in het trainen van de jeugd zorgden ervoor dat de spits stopte met voetballen, totdat trainer Rohan de Geus hem vroeg terug te keren. Dat hij nu op veertigjarige leeftijd zo veel scoort, kan hij zelf soms ook maar moeilijk geloven. “Ik dacht er laatst ook over na en eigenlijk is het wel een beetje bizar.”

Volgend jaar stopt zijn collega-spits, maar dat wil niet zeggen dat Harthoorn dan ook zijn schoenen aan de wilgen hangt. “Ik ga zeker nog een jaar door. Het is jammer dat Dennis stopt, want we voelen elkaar heel goed aan en het is natuurlijk hartstikke leuk op deze manier.” Wat betreft het aantal doelpunten durft hij nog niet meteen een aantal te noemen, maar na enig aandringen komt hij dan toch met een einddoel. “Ik hoop vooral dat we de tweede periode winnen, maar als ik er veertig zou maken, mijn leeftijd, dan zou dat heel mooi zijn!”

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

RKVV Roosendaal MO15-1 gaat voor het hoogste haalbare!

Vandaag spreken we met Michel Gremmen; trainer/leider RKVV Roosendaal Meiden onder 15-1. Dit gezellige damesteam is door jaren heen...

Eliza Umans: van speelster naar trainster bij VVOG

Eliza Umans stopte op 21-jarige leeftijd met voetballen bij VVOG. “Ik raakte het plezier kwijt”, vertelt Umans. De oud-speelster...

Cluzona Dames 1 kent elkaar door en door!

Cluzona Dames is 1 is een gezellig en jong team dat graag presteert in de eerste, tweede maar ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.