Van Schilt vond sportieve uitdaging bij Nieuw Borgvliet

0
193

Een nieuwe uitdaging, dat was wat Erwin van Schilt als trainer zocht. Na drie seizoenen de reserves van MOC17 te hebben getraind wilde hij graag weer een standaardteam coachen. En die kans kreeg hij op Sportpark De Markiezaten, waar hij sinds dit seizoen hoofdtrainer is bij Nieuw Borgvliet.

Met zijn 32 jaar is Van Schilt nog altijd een ‘jonge’ trainer, maar toch heeft hij al een behoorlijke staat van dienst. Tien seizoenen trainerservaring inmiddels, opgedaan bij NVS en VIVOO als hoofdtrainer en drie seizoenen dus bij de reserves van MOC’17. “En toen begon het me steeds meer te kriebelen om weer een eerste elftal onder mijn hoede te hebben, al had ik het bij MOC wel uitstekend naar mijn zin. Maar als je zoals ik al zes seizoenen eindverantwoordelijke bent geweest, dan wil je uiteindelijk toch weer die stap maken. Dus toen Nieuw Borgvliet vroeg of ik interesse had ben ik gaan praten en kwamen we er snel uit.”

De inwoner van Hoogerheide had wellicht in de toekomst ook wel de stap naar het eerste van MOC’17 kunnen maken, maar hij wilde toch voor deze sportieve uitdaging gaan. “Ik heb mijn UEFA-B gehaald en wilde opnieuw mijn vleugels uitslaan en de eindverantwoordelijkheid dragen. Daarbij kwam ook dat het zondagvoetbal ook beter past bij mijn gezinssituatie met twee jonge kinderen en een drukke baan. Dus het was voor mij een mooie kans.”

Van Schilt begon tien jaar geleden als 21-jarige bij vijfdeklasser NVS en stapte na drie seizoenen over naar VIVOO uit Huijbergen. Met die ploeg promoveerde hij in zijn derde seizoen naar de vierde klasse en vertrok toen naar MOC’17 om er het tweede elftal te gaan doen. “Ik stopte bij VIVOO letterlijk op het hoogtepunt, maar zag toen voor mezelf een mooie rol weggelegd om bij MOC de jeugdige talenten naar een hoger plan te brengen. Ik heb daar drie heel mooie seizoenen gekend en had er zonder meer nog gezeten als Borgvliet niet had gebeld. Soms lopen dingen zoals ze lopen en was dit voor mij het juiste moment om weer een nieuwe omgeving op te zoeken.”

Bij de oranjehemden trof hij naar eigen zeggen een heel goede groep aan die vorig seizoen door de corona een mooi seizoen abrupt gestopt zagen. En waar men hoopte dit seizoen opnieuw hoge ogen te gooien, daar viel de start behoorlijk tegen. “In de eerste wedstrijden viel echt alles in ons nadeel uit. We kregen al vanaf de eerste training in de voorbereiding zelf met corona te maken in de selectie en dat heeft danige impact gehad, ook in de wedstrijden. Daarin verloren we een paar keer in de laatste minuten en vind je jezelf ineens onderin terug. Al ben ik er van overtuigd, dat wij een groep hebben die bovenin moet kunnen meedoen en ik denk ook dat we nog wel waren opgeklommen, al zullen we dat nooit meer zeker weten natuurlijk..”

Wat hij wel weet, is dat ook volgend seizoen de doelstelling overeind blijft om voor de bovenste plekken te strijden. “Ik vind dat we daar ook de selectie voor hebben. We hebben ook binnen de regels de gehele periode getraind in alle mogelijke varianten. En de opkomst was hoog, dus dat zegt veel over de motivatie én de wil om het hoogste na te streven binnen deze groep. En dat zullen we ook proberen, zodra de seinen weer op groen gaan in competitieverband.”

Maar de ambitie bij Van Schilt reikt wel verder dan de vierde klasse. “Uiteraard! Want die UEFA-B cursus ga je niet zomaar doen. Ik heb echter nooit aan echte carrièreplanning gedaan en vooral mijn gevoel gevolgd. Bij NVS en VIVOO moest ik opnieuw iets opbouwen en ook bij MOC’17 hebben we als technische staf wat mooie neergezet. Nu wil ik dat ook bij Nieuw Borgvliet ook doen. Daarna zie ik wel verder, maar ik zou liegen als ik niet ooit bij een mooie derde- of tweedeklasser zou willen werken. Al wil ik eerst hier opnieuw proberen om met mijn visie op voetbal met deze club die stap voorwaarts te maken. En wat er daarna komt zien we wel. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en kan prettig werken. Ik heb de uitdaging gekregen die ik zocht en dat is , ondanks dat corona wat roet in het eten gooide, echt genieten.”

Klik hier voor meer informatie over Nieuw Borgvliet

Klik hier voor meer artikelen over Nieuw Borgvliet