v.v. NSVV wint net niet van Sparta

0
137
NSVV-Sparta

v.v. NSVV is goed uit de startblokken geschoten na de winterstop. De eerste helft was in een hoog tempo met veel kansen voor beide teams om op voorsprong te komen. De vele kansen bleven onbenut door spectaculair keeperswerk van zowel Sparta, als NSVV

In de eerste helft begon NSVV geweldig en in de eerste vijf minuten waren er al drie kansen voor NSVV om de score te openen. Eerst zette Wessel van Haren met een schot Sparta keeper Bryce Groenenboom aan het werk, die zijn schot naast tikte. Daarna haalde Kjetil Mol uit en tikte de keeper de bal over het doel. De eerste vijf minuten werden gecomplementeerd door de mee opgekomen Quinton Burk. Zijn omhaal ging over het doel. De ploegen jaagde elkaar goed af en gaven geen millimeter de ruimte. Na een half uur spelen kwam Sparta beter in de wedstrijd en mochten ze tweemaal NSVV-keeper Jarmo Hartgers testen. Eerst tikte Jarmo een bal uit de kruising en daarna moest hij gestrekt naar de hoek voor een schot van dichtbij.

De mooiste aanval van de dag was van NSVV. Boyd van Andel moest zich even Dennis Bergkamp gevoeld hebben toen hij met zijn rug naar zijn tegenstander de bal langs hem tikte en er langs de andere kant vandoor demarreerde. Boyd legde de bal goed terug op de inlopende Finn Langerak. Finn zijn schot was hard en laag in de hoek, maar Sparta keeper Bryce Groenenboom ruïneerde de geweldige aanval. Gestrekt stopte hij het schot in de hoek van zijn doel. NSVV-keeper Jarmo Hartgers dacht wat jij kan, kan ik ook. Net voor de rust mocht Lucas van Oeveren vrij op Jarmo afgaan en via knap voetenwerk wist Jarmo de inzet te keren. Er was veel om tijdens de rust over na te praten. De spelers hadden er aan beide kanten een lekkere pot van gemaakt en de keepers hadden een spectaculair scoreverloop de grond in geboord.

In de tweede helft was het andere koek. De vele kansen van de eerste helft waren verleden tijd. De tips van de trainers resulteerde in minder ruimte om voor het doel gevaar te stichten. NSVV heeft met Jasper Huisman een speler met individuele klasse die een wedstrijd kan beslissen. Michael Ouwens speelde Jasper op rechts in. Met de bal aan de voet dribbelde Jasper richting de hoek van het strafschopgebied. De Sparta defensie zat er even niet kort op en de keeper had niet gedacht dat Jasper met links ook de bal geweldig in de verre kruising kan krullen. Jasper verraste Sparta hiermee en bracht NSVV met een schitterend doelpunt op voorsprong.

Sparta voerde de druk daarna op richting het NSVV-doel. NSVV streed goed als team voor iedere meter en het lukte Sparta niet meer om echt gevaarlijke kansen te creëren. De beste kansen waren eigenlijk nog voor NSVV. Peter Jan Cazander zijn afstandsschot kwam op de lat en Boyd van Andel zijn afstandsschot werd uit de kruising getikt. Het leek erop dat NSVV er een knappe overwinning bij ging schrijven. Tot de geweldige NSVV-defensie weer een ingebrachte bal moest verwerken. Deze ene keer ging de bal ongelukkig via de borst en knie van een NSVV-speler precies voor de voeten van Sparta speler Lucas van Oeveren. Gretig speelde hij zich vrij en liet de NSVV-keeper kansloos. De 1-1 eindstand op het scorebord was een goede afspiegeling van de krachtverhouding op het veld.

Met het ene punt schoof NSVV nog wel twee plekjes op in de ranglijst naar de vijfde plaats. Nauwlettend houdt NSVV de streep van de negende plaats in de gaten. DCV was en is de nummer negen, maar ze wonnen deze week wel knap van XerxesDZB. Verschil met DCV werd hierdoor wel van zes naar vier punten verkleind. NSVV heeft iedere tegenstander inmiddels gehad, behalve hetzelfde DCV. Dit komt later, eerst gaan we weer beginnen met de tegenstanders van het begin van de competitie.

NSVV begon deze competitie rampzalig met vier rode kaarten in de eerste drie wedstrijden. Inmiddels hebben we het veroveren van kaarten opgelost en winnen we zelfs van de koplopers. De eerst return tegenstander waarin we ons kunnen gaan verbeteren is de thuiswedstrijd aanstaande zaterdag tegen Papendrecht. In de heenwedstrijd stonden we binnen een half uur met tien man en ondanks veel inzet verloren we met 2 – 0. Tel daarbij op dat Papendrecht ook in 2019 van NSVV gewonnen heeft in de nacompetitie wedstrijd voor promotie naar de eerste klasse. Kortom driemaal is scheepsrecht en deze keer wordt het tijd voor een overwinning van NSVV. Speciale aandacht voor Papendrecht trainer Johan Sturrus, die volgend seizoen zijn scepter zal zwaaien over de Numansdorpse ploeg. Zou leuk zijn om hem alvast te laten wennen aan hoe de Numansdorpse supporters overwinningen vieren.

Klik op NSVV voor meer informatie over de club.
Klik op NSVV voor meer artikelen over de club.