V.v. Moerkapelle – SPV ’81 1-2

0
107

Wederom pakt SPV’81 in wedstrijd tegen v.v. Moerkapelle de volle winst. Het was al warm op het kunstgras bij aanvang van de wedstrijd, dus een drinkpauze was gegarandeerd. Dat de club uit Polsbroek bij de eerste tussenstop op twintig minuten al met 0-1 voor zou staan was voor velen een verrassing.

Het was juist de thuisploeg die volop in de aanval was en enkele leuke kansen creëerde, doch in de afronding nog steeds faalde. Het doelpunt voor de groenen kwam in minuut negentien van de voet van Ivo Sluijs op aangeven van Jan Doeland. Het spelbeeld veranderde niet en de afronding bij de thuisploeg bleef falen.

De enkele keer dat SPV’81 voor het doel van Moerkapelle verscheen was het gevaarlijker dan andersom. Zo ook in de 38ste minuut, een mooie opgezette en uitgespeelde aanval gaf Sander Koolwijk de gelegenheid met een droog schot vanaf randje zestien te scoren, 0-2. Op slag van rust was er ook nog een hoofdrol weggelegd voor de SPV-keeper Manfred Sleeuwenhoek  (vervanger voor de geblesseerde Johan de Vos). Met een fabelachtige redding wist hij een gericht schot van een Moerkapelle-speler te pareren en als gevolg daarvan zijn doel schoon te houden.

Ruststand: 0-2

Na de thee was het een herhaling van zetten, Moerkapelle was aanvallend sterker maar boekte geen resultaat. Toen na een uur voetbal de puik verdedigende Martijn de Heer een doorgebroken speler van Moerkapelle het kunstgras liet ruiken werd hij met rood van het veld gezonden. Een nog heter half uur kondigde zich aan. Dat een makkelijk gegeven strafschop de thuisploeg aan een doelpunt moest helpen was illustratief voor de wedstrijd tussen deze twee staartploegen. Met nog tien minuten te spelen en 1-2 op de klok was er van een wedstrijd geen sprake meer en wist Moerkapelle met vijf aanvallers en zes vrije trappen de stand niet te wijzigen.

Eindstand: 1-2