‘Ut clubke uit eirul’ viert 90-jarig bestaan

HSC’28 bestaat in 2018 alweer 90 jaar. De Rooms Katholieke Voetbalvereniging Herelse Sport Club 1928 is in die decennia uitgegroeid tot een onmisbare naam binnen het West-Brabantse voetbal. Dat wordt dit jaar goed gevierd.

In november, de oprichtingsmaand, wordt een jubileumweekend ingericht voor jong en oud, huidige leden en oud-leden. Aan de specifieke inrichting van die dagen wordt nog hard gewerkt, maar één ding is zeker: het zal een groot feest worden.

Marco Heijnen is voorzitter van de jubileumcommissie, hij vertelt vol enthousiasme over HSC’28. “Hoewel HSC’28 diverse onderkomen heeft gehad, heeft het de eigen identiteit nooit verloren. Vele jaren, vele uren hebben vele mensen zich met hart en ziel ingezet om uiteindelijk te komen waar men nu is. De velden aan de Populierstraat (naast Dorpshuis de Schalm) liggen bij veel mensen wellicht nog vers in het geheugen. In 2010 kreeg HSC’28 eindelijk zijn eigen plaats: sportpark Harella is het thuis, in het hart van het dorp.”

Volgens Heijnen heeft HSC’28 een belangrijke rol binnen Heerle. “De vereniging vervult een belangrijke functie in het kerkdorp Heerle en bestaat nog altijd uit een jeugdafdeling, meerdere seniorenelftallen en niet te vergeten een dameselftal en een veteranenteam. Een verleden van 90 jaar waar men trots op is en mag zijn. Een verenigingscultuur die nooit verloren is gegaan, waarbij iedereen zich onderdeel voelt van ‘ut clubke uit eirul’.

Daarom viert HSC’28 begin november het jubileum met iedere HSC’er, of diegene nu nog steeds lid is of dat ooit is geweest. Dat de feesten plaatsvinden in het eerste weekend van november maakt het helemaal uniek, aangezien de club op 1 november 1928 is opgericht.

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Hakan Copur is klaar voor volgende stap bij MVV’27

Hakan Copur schuift deze zomer één stoeltje op naast de dug-out bij MVV’27. Het 43-jarige voetbaldier wordt van assistent...

Eerste seizoen bij Spui bevalt Niels de Zwarte uitstekend

SPUI – Voor Niels de Zwarte was er bij FC Axel niet of nauwelijks vooruitzicht op een basisplaats of...

Monaim Elbousaksaki maakt de overstap van vv Vrederust naar MOC’17 J019-1

Vandaag gaan we in gesprek met Monaim Elbousaksaki, een ervaren trainer die onlangs de overstap heeft gemaakt van v.v....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.