‘Ut clubke uit eirul’ viert 90-jarig bestaan

0
131

HSC’28 bestaat in 2018 alweer 90 jaar. De Rooms Katholieke Voetbalvereniging Herelse Sport Club 1928 is in die decennia uitgegroeid tot een onmisbare naam binnen het West-Brabantse voetbal. Dat wordt dit jaar goed gevierd.

In november, de oprichtingsmaand, wordt een jubileumweekend ingericht voor jong en oud, huidige leden en oud-leden. Aan de specifieke inrichting van die dagen wordt nog hard gewerkt, maar één ding is zeker: het zal een groot feest worden.

Marco Heijnen is voorzitter van de jubileumcommissie, hij vertelt vol enthousiasme over HSC’28. “Hoewel HSC’28 diverse onderkomen heeft gehad, heeft het de eigen identiteit nooit verloren. Vele jaren, vele uren hebben vele mensen zich met hart en ziel ingezet om uiteindelijk te komen waar men nu is. De velden aan de Populierstraat (naast Dorpshuis de Schalm) liggen bij veel mensen wellicht nog vers in het geheugen. In 2010 kreeg HSC’28 eindelijk zijn eigen plaats: sportpark Harella is het thuis, in het hart van het dorp.”

Volgens Heijnen heeft HSC’28 een belangrijke rol binnen Heerle. “De vereniging vervult een belangrijke functie in het kerkdorp Heerle en bestaat nog altijd uit een jeugdafdeling, meerdere seniorenelftallen en niet te vergeten een dameselftal en een veteranenteam. Een verleden van 90 jaar waar men trots op is en mag zijn. Een verenigingscultuur die nooit verloren is gegaan, waarbij iedereen zich onderdeel voelt van ‘ut clubke uit eirul’.

Daarom viert HSC’28 begin november het jubileum met iedere HSC’er, of diegene nu nog steeds lid is of dat ooit is geweest. Dat de feesten plaatsvinden in het eerste weekend van november maakt het helemaal uniek, aangezien de club op 1 november 1928 is opgericht.