Uitstekende competitie start Baronie

0
99

Afgelopen weekend stond de eerste wedstrijd van het seizoen voor Baronie op het programma. In een uitwedstrijd tegen Uden moest de ploeg uit Breda het opnemen tegen een van de gedoodverfde titelfavoriet.

Baronie trainer Jurriaan van Poelje vertelde vooraf al dat hij tevreden is over de voorbereiding, maar dat zij nog niet helemaal zijn waar ze willen zijn. Volgens Stefan Hoogsteder, trainer van UDI’19, is zijn ploeg goed voorbereid op de komst van het aanvallende Baronie en zullen zij er alles aan doen om die drie punten thuis te houden op Sportpark Parkzicht.

Baronie begon sterk aan de wedstrijd. De Bredanaren wisten in het begin al voor veel gevaar te zorgen voor het doel van keeper Nick van der Horst. Na deze sterke openingsfase gaf Baronie het initiatief enigszins uit handen en creëerden UDI’19 ook paar kansen. Na 10 minuten te hebben gespeeld was de openingstreffer een feit. De door Roald van Hout genomen corner werd door de meegekomen verdediger Nick van Dijk met het hoofd in het doel gewerkt en zetten zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Een harde klap die hard aan kwam bij de Bredase club, desondanks bleef de ploeg van Jurriaan van Poelje door voetballen en wist het voor rust op een welverdiende 1-1 te komen dankzij een doelpunt van Nizar Mekkaoui.

Na de rust was het wachten op het doelpunt van Baronie. Na een paar goede reddingen van de keeper van UDI’19 was het Aart Veldhof die zijn ploeg op 1-2 zetten 20 minuten voor tijd. Het was een dik verdiende voorsprong en Baronie was ook niet van plan om het nog weg te geven. Na veel kansen en reddingen wist Mustafa Mohammad in de laatste seconden de 1-3 op het bord te zetten en het feest extra groter te maken voor de Bredanaren.

Trainer Jurriaan van Poelje was uiteraard blij met de overwinning, maar bleef realistisch en vond dat zijn ploeg de wedstrijd veel eerder naar zich toe had moeten trekken. Ondanks is het voor Baronie een uitstekend begin en zal het de ploeg veel vertrouwen geven voor de volgende wedstrijd, waarbij zij het thuis mogen opnemen tegen SVA Papendorp op Sportpark De Blauwe Kei.

Zondag 9 september 14:30: Baronie – SVA Papendorp