U13 Cup zet in op extra sponsorinkomsten

0
231
Zwerversu13cup

De U13 Cup van CVV Zwervers is komend jaar toe aan zijn dertigste editie. De club is blij met het bereiken van deze mijlpaal, maar sluit de ogen ook niet voor een toekomst die verre van zorgenvrij is. Het wordt steeds lastiger om het budget rond te krijgen.

De 29ste uitgave van het internationale toernooi voor teams onder dertien jaar mocht er afgelopen Pinksteren weer wezen. Met Feyenoord, dat ook al in 2022 de sterkste was, kreeg het bovendien een prachtige winnaar. “We zijn trots op wat we in al die jaren hebben opgebouwd”, zegt Ton Grosjean namens de organisatie. “We hebben teams van grote naam gehad en dat willen we graag volhouden.”

De organisatie van het toernooi merkt echter ook dat het steeds lastiger wordt om het budget rond te krijgen. Wat lange tijd geen enkel probleem was, dreigt voor de toekomst wel een uitdaging te worden, zoals Grosjean het formuleert. “We hebben de afgelopen jaren met een tekort afgesloten. Dat kunnen we opvangen door de  goede jaren waarin we reserves hebben kunnen opbouwen, maar we zien nu wel duidelijk een trend dat de kosten niet incidenteel hoger worden, maar structureel.”

“Daarnaast merken we ook dat clubs minder snel bereid zijn om mee te betalen aan kosten dan voorheen. Daardoor stijgen voor ons de reis- en verblijfskosten. En daarnaast zijn de kosten voor vliegen of ander vervoer fors gestegen en dat geldt voor de kosten voor een hotel. Het gaat om stijgingen van soms wel veertig, vijftig procent.”

Het zorgt voor een forse toename van kosten die door Zwervers niet is op te vangen door het verhogen van entreekaarten of prijzen in de kantine. “We zijn daarin beperkt. Bovendien heeft de gemeente Capelle de eis dat een toegangskaartje bij een evenement niet te hoog mag zijn. We willen zelf ook niet dat een kaartje veel hoger wordt. We willen dat het toernooi laagdrempelig te bezoeken is en toegankelijk is voor alle jeugd.”

Grosjean zegt dat Zwervers niet eindeloos de gaatjes kan blijven dichten met de reserves. “Dat potje wordt ook steeds kleiner. We zien ook dat sponsoring niet veel meer is geworden. Daar is wellicht nog winst in te behalen en daarom ook hebben we onze sponsorcommissie versterkt.”

Het maakt ook dat Zwervers voor het eerst ook denkt aan een naamsponsor van het toernooi. “Voorheen was dat niet nodig.”

Grosjean: “Op de korte termijn is het toernooi geborgd, maar we zijn wel serieus aan de slag om de continuïteit op de lange termijn te waarborgen. We hebben een prachtig toernooi neergezet met een bepaald model, daar willen we eigenlijk geen concessies in doen.”

“We hebben altijd een aantal vaste teams, zoals Feyenoord en Ajax. Daarnaast is ook Borussia Dortmund altijd van de partij. We willen een mooie mix van clubs uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Italië. Het liefst elk jaar een nieuwe grote naam. Dit jaar hadden we bijvoorbeeld Dynamo Kiev.”

Voor de editie van komend jaar liggen behalve Feyenoord, Ajax en Borussia Dortmund RC Genk en Paris Saint Germain vast. “Er lopen overal lijntjes. Meestal nemen clubs eind november een besluit aan welk toernooi ze meedoen. We willen graag nog een mooie Premier League-club van naam, wellicht een Schotse club, een Scandinavische, en mooie Franse, Italiaanse of Spaanse club. AC Milan is een club die nog niet is geweest.”

Klik op CVV Zwervers voor de laatste artikelen over de club.
Klik op CVV Zwervers voor meer informatie over de club.