,,Twintig-of dertigduizend views per weekend zijn geen uitzondering”

0
105

Zelf voetbalde hij maar een korte periode, want na zijn eerste doelpunt stopte hij ermee. Een eigen doelpunt welteverstaan. Het maken van foto’s ligt MZC’11-fotograaf Kees Bin aanmerkelijk beter.

Kleine Kees Bin voetbalde enige tijd bij MEVO (één van de voorlopers van MZC’11), maar al als tienjarige besefte hij dat het hem eigenlijk niet zo lag. Via zijn eigen voetballende kinderen belandde hij jaren later weer in het voetbalwereldje. De oudste is inmiddels alweer enige tijd gestopt, maar pa loopt nog altijd rond op Sportpark Den Hogen Blok. Tegenwoordig zelfs in geel hesje. Bin: ,,Als fotograaf ben je dan wat zichtbaarder. Eigenlijk had ik er nog nooit opmerkingen over gekregen, totdat de gele hesjes zijn intreden deden in Frankrijk… Het is natuurlijk dankzij de AVG. Ik vind het goed dat dat er is, in deze tijd met al die gegevens.” Hoewel hij op en rond het voetbalveld nog nooit commentaar kreeg over zijn foto’s, is hij toch blij met het gele hesje. ,,Dan is het meteen duidelijk waar je voor komt. Want eerder werd je soms toch wat vreemd aangekeken door sommige ouders.”

FOTOGENIEK
Vaak is hij op de zaterdag een halve dag op pad, soms ook een hele dag. Altijd met twee camera’s met bijbehorende lenzen. ,,MZC heeft 33 teams, en ik probeer per seizoen ieder team op de foto te zetten. En niet alleen het eerste elftal is dus fotogeniek, want de jeugd is eigenlijk het leukste om te fotograferen. Het ligt ook zeker aan de wedstrijd. Als de wedstrijd spannend is dan vertaalt zich dat in het aantal foto’s. Dat ligt dan fors hoger.”

TIENDUIZENDEN VIEWS
Kees Bin, die ook weleens een hardloopwedstrijd fotografeert of concerten in zijn geliefde Zierikzee, duikt na afloop van de wedstrijden niet al te vaak de kantine in. ,,Want dan ligt er voor mij thuis nog werk genoeg te wachten. Ik probeer de foto’s altijd snel online te hebben, maar eerst ben ik nog wel een uurtje of drie á vier bezig met de nabewerking.” Maar de Zierikzeeënaar weet maar al te goed waar hij het voor doet. ,,M’n foto’s worden gelukkig al jarenlang goed bekeken. Twintig-of dertigduizend views per weekend zijn geen uitzondering”, aldus de trots klinkende fotograaf.