Trainerssoap bij OSV met ‘happy end’

0
663

OUD-BEIJERLAND – De trainerswisselingen volgden elkaar in het afgelopen seizoen bij derdeklasser OSV Oud-Beijerland in ijltempo op. Maar uiteindelijk, toen alle stofwolken na de laatste speeldag, waren opgetrokken was het doel voor ‘OSV’  toch bereikt: ook komend seizoen komt de blauw-witte formatie uit op hetzelfde niveau. Al kostte dat veel, heel veel moeite.

Barry Schipper begon destijds aan het seizoen 2022-2023, waarbij de verwachtingen opnieuw hooggespannen waren. OSV Oud-Beijerland hengelde immers al enkele seizoenen naar het tweedeklasserschap. Maar het seizoen kreeg verrassende wendingen. Toen Schipper al in het najaar van 2022 aangaf dat hij tijdelijk zijn trainersactiviteiten moest neerleggen, werd zijn assistent Jeffrey Kouwenhoven als tijdelijke vervanger doorgeschoven. Otto Hoogendijk en Martin den Hoed zorgden voor de ondersteuning van Kouwenhoven, een driemanschap dat uiteindelijk door moest omdat Schipper definitief de handdoek in de ring gooide.

De volgende verrassende wending was het aantreden van Richard Verhoeven, de voormalig trainer die inmiddels sponsor van Oud-Beijerland was geworden en als begunstiger van de club ook op de bank zou plaatsnemen. Maar na drie maanden was ook dat avontuur voorbij: Verhoeven gaf aan dat hij het te druk had met de activiteiten binnen zijn eigen bedrijf en besloot dat het seizoen afmaken – zoals hij eerder had aangegeven te willen doen – niet haalbaar was. Na het vertrek van Verhoeven sprongen Kouwenhoven, Hoogendijk en Den Hoed opnieuw in de bres bij Oud-Beijerland, dat inmiddels in een fel gevecht was gewikkeld om het hoofd boven water te houden. Met een goede overwinning op ZBC’97 en een 1-0 overwinning op Internos op de slotdag werd echter het lijfsbehoud veiliggesteld en had een seizoen dat gedomineerd werd door de trainerssoap een ‘happy end’.

Voor het komend seizoen is Peter van Gestel (foto) vastgelegd als nieuwe trainer. Van Gestel was in het afgelopen seizoen trainer van OSV’s niveaugenoot VVOR uit Rotterdam en heeft een flinke staat van dienst opgebouwd als hoofdtrainer. Sinds 1994 geeft, het jaar waarin hij vanwege een blessure moest stoppen als speler van het Rotterdamse Excelsior, ging hij als trainer aan de slag. Daarvoor kreeg hij ook de mogelijkheid van Excelsior waardoor hij zijn UEFA C- en B-diploma heeft kunnen halen. Van Gestel startte onmiddellijk als jeugdtrainer bij Excelsior, waar hij vier jaar heeft gewerkt. Daarna was hij werkzaam bij SC Zuiderpark, SCO’63, FC Spaland, IJVV Zwervers en PSV Poortugaal. Zelf voetbalde Van Gestel bij SC Feyenoord, De Musschen, Excelsior Rotterdam (profs en amateurs), SC Zuiderpark, SCO’63, Neptunes en DHZ. Inmiddels is de nieuwe trainer van OSV Oud-Beijerland neergestreken vanuit Rotterdam in de Hoeksche Waard, waar hij met zijn gezin in Zuid-Beijerland is gaan wonen. Hij gaat samenwerken met de al eerder genoemde Jeffrey Kouwenhoven, de mannen van de VTZ (Martin den Hoed, Peter Homan en Otto Hogendijk) en voorzitter Jack Smeets met wie hij in de aanloop naar de ondertekening van zijn contract enkele gesprekken voerde.

Ook bij OSV veel veranderingen: David Tshibanda (Alblasserdam), Jayden Spiering (BZC/Zuiderpark), Jeandre Andrea, Benito Rucentney (beiden SC Botlek), Ajdin Ducic, Quiyano van Gestel, Mounir Battouh, Yaimo van Gestel (allen VVOR) en Kenneth Verweij (geen club) komen. Quinton Burk (NSVV), Nivaldo Vleeschhouwer (SHO), Youri van Ruiven, Thijs Krijgsman en Sebastian Stapper (allen (FC Binnenmaas), Quinten Balk (GOZ), Clifford Robinson (OHVV), Marco van Daalen, Jordy Westein (beiden SSS), Nick van Dijk, Damon Tol, Tim Wiendels, Laurent Brethouwer (allen Zinkwegse Boys), Jan Jaspers en Loek Visser (beiden SHO, lager elftal) keren niet meer terug.

Klik hier voor meer informatie over OSV.
Klik hier voor meer artikelen over OSV.