Trainen op Het Kasteel – De Ultieme Skills Dagen 2018!

0
95

Ook dit jaar waren De Ultieme Skills Dagen van Football Skills Nederland (FSN) en Goalkeepers Education Skills (GES) een heel groot succes! Onder leiding van de FSN en GES  trainers, hebben 85 talenten in de laatste week van de zomervakantie gewerkt aan hun skills en zich voorbereidt op het nieuwe voetbalseizoen!

De eerste twee dagen werd er volgens de Wiel Coerver methode getraind op de velden van ASWH! Zo werd er in de ochtenden gewerkt aan de techniek, passing, trappen en werd dit toegepast tijdens verschillende partijvormen! Na een gezonde lunch, waarbij de talenten aan een heuse voetbalquiz konden meedoen, stonden de middagen in het teken van een voetbalcircuit.

Dit circuit bestond onder meer uit het nemen van penalty’s, de dribbelchallenge en Amerikanen. Voor deze onderdelen kon er elke dag een beker worden gewonnen! Vooral het laatste onderdeel is een favoriet van alle deelnemers. “Bij het Amerikanen  gaan de talenten ongemerkt  op een spelende wijze steeds beter schieten.”, aldus Raymond Zwildens, één van de oprichters van FSN.

Tevens krijgen de talenten keeperstraining van Wim Berends, de oprichter van GES, maar ook oud keeper  van Sparta Rotterdam en DS’79! “Keepers zijn de eerste aanvaller bij balbezit, maar de laatste verdediger bij balverlies. Tijdens deze dagen laat ik de talenten zelf ervaren hoe moeilijk, maar ook hoe mooi het keepersvak is!”

Maar hoe traint een professionele voetballer nu eigenlijk? Om die vraag te beantwoorden stond er dit jaar wel een hele bijzondere activiteit op het programma. Het is vrijdagochtend 8:30 uur, als de talenten met een touringcar naar Rotterdam reizen om te gaan trainen op Het Kasteel, de thuishaven van Sparta Rotterdam!

Met de ‘Sparta-Mars’ kwamen de spelers van FSN het veld op! De meegereisde ouders, opa’s & oma’s, werden bedankt of dat de wedstrijd tussen Sparta en FC Volendam op het punt van beginnen stond! Onder leiding van de enthousiaste  Sparta jeugdtrainers, waaronder Dolf Roks, werd er een uur in dit historische stadion getraind! Wat een enthousiasme op de gezichten van de talenten. Een unieke ervaring, die ze nog wel blijven herinneren!

De middag wordt, bijna traditiegetrouw, afgesloten op Woudestein! Hier mogen de talenten eerst vragen stellen aan Luigi Bruins, de middenvelder van Excelsior, maar ook oud speler van Feyenoord. Eén van de vragen was hoe hij het vindt om voor Excelsior te mogen spelen. “Het is een belangrijke club voor mij. Een club met historie, waar ik op mijn 6e ben gaan voetballen!”, zegt Luigi Bruins. De laatste vraag gaat over de toekomst van deze, volgens Zwildens, zeer technische voetballer. “Ik wil na mijn carrière als profvoetballer jeugdtrainer worden bij Excelsior. Daar ben ik nu al mee bezig. Ik ga straks aan de slag met de spelers van JO13.”

Nadat er een groepsfoto met Luigi Bruins is gemaakt, worden de laatste trainingen afgewerkt in het stadion van Excelsior! Met posters van Sparta en Excelsior en een groepsfoto als aandenken, komt er een einde aan De Ultieme Skills Dagen 2018! De talenten zijn klaar voor het seizoen 2018/2019!

In september gaan de najaarstrainingen weer van start, zowel bij FSN als GES. Ga voor meer informatie en inschrijving naar www.footballskills.nl of www.goalkeepersskills.nl!