Topschutter SVW Mounir el Ouazizi komt superfit uit coronaperiode

0
292

Mounir el Ouazizi, vleugelaanvaller bij zaterdag-tweedeklasser SVW, behoort tot de fitste sporters. Hij traint bij zijn club, waar hij in de zomer van 2019 aansloot, op donderdag en houdt zich als personal trainer dagelijks fit via zijn eigen school. Daarnaast voetbalt hij iedere dag op Rotterdamse pleintjes.

El Ouazizi is, zeker in deze coronatijd, fulltime met zijn lichaam bezig. De Rotterdammer is in zijn eigen stad docent communicatie, studieloopbaancoach en topsportbegeleider opleiding sportmarketing management. Daarnaast student master stadspedagogiek bij de Erasmus Universiteit. ,,Als ik mijzelf niet in beweging zou houden, ging het goed mis. Ik werk al geruime tijd vanuit huis. Ik begeleid mijn studenten online via ‘Teams’. Het lijkt erop dat wij een dag per week naar school mogen gaan.”

Fit zijn en blijven is niet alleen belangrijk voor het fysieke aspect, maar ook voor je mentale gezondheid, vindt El Ouazizi. ,,Daarom train ik zoveel in mijn vrije tijd. Dagelijks ben ik met een groepje van zes bezig met krachttraining en daarna voetballen tegen andere teams. Het is leuk elkaar weer even te zien. Datzelfde geldt overigens ook voor de trainingen bij SVW. Van één training wordt men  niet direct fitter, maar ik zie het ook als teambuilding.”

Bij SVW zijn er een aantal nieuwe spelers bijgekomen. Claudi Nzita (Alblasserdam), Denzel Libretto (Altena) en Abdurahman Zencirkiran (GJS) sluiten nieuw aan bij de groep. Verder blijft de sectie van trainer Tutu N’Dona compleet. ,,Dat ziet er goed uit, want het is belangrijk dat wij in de breedte sterker worden.”

Geduld

Mounir el Ouazizi voorziet dat spelers straks tegen spierblessures aanlopen. ,,Wij gaan voluit trainen en er zijn spelers die echt niet veel hebben gedaan. Er zullen individueel grote verschillen zijn tussen de echt fitte jongens en een aantal dat is achtergebleven. Er gaan zeker spierblessures ontstaan. Door het vele thuiswerken heeft een aantal jongens nauwelijks bewogen. De trainers willen hun team in de gestelde tijd op het oude niveau krijgen. Zij zullen geduld moeten hebben en niet meteen volle bak gaan.”

El Ouazizi is 33 jaar en dus ‘slachtoffer’ van de vreemde 27-jaargrens waarboven sporters niet aan het groepsproces mogen deelnemen. ,,Dat slaat echt helemaal nergens op. Ik kom wel aan mijn trekken. Sinds kort werk ik met mijn nieuwe bedrijfje als personal trainer. Ik ga met de mensen buiten aan de slag. Met het oog op corona is dat veel beter. Het lijk een trend te worden, want buiten trainen is veel leuker dan binnen. Gelukkig zie ik ook hier bij ons in het Zuiderpark in Rotterdam, heel veel mensen die dagelijks aan het sporten zijn. Ik ben blij dat een deel van de mensen beseft dat er individuele sport nodig is om fit te blijven en hun eigen lichaam uitdagen.”

Knallen

Op een Rotterdams pleintje traint El Ouazizi ook regelmatig de vrouwenselectie van ZVG/Cagemax en Unitas. ,,Dat zijn fanatieke meiden hoor. Ze rijden zomaar even 120 kilometer voor zo’n training. Ik geef ook training aan jeugdspelers. Mogelijk zit er op termijn een voetbaltrainer in mij.” Ooit wordt het weer met de voetbalclubs volle bak trainen en knallen, verwacht hij. ,,Het vaccineren gaat niet al te snel. Ik verwacht dat er volgend seizoen niet eens op tijd met de competitie gestart gaat worden. Soms vraag ik mij af waarom wij ons zo druk maken. Voetbal is voor ons een van de belangrijkste zaken in het leven, maar in de ziekenhuizen strijden nog steeds mensen voor hun leven.”

Zelf verwacht El Ouazizi bij SVW de draad weer op te pakken. In zijn eerste seizoen bij de ‘streepjes’ was hij meteen clubtopscorer. ,,Het was natuurlijk heel leuk dat wij uiteindelijk toch naar de tweede klasse promoveerden. Voor mij was dat niet de eerste promotie. Ik vierde al eens een feestje bij DOTO, RVVH, DRL, Deltasport en Unitas. Het niveau bij RVVH, dat top van Nederland speelde, was mijn mooiste tijd. Ik heb waardering voor Kozakken Boys, dat het met trainer Rick Adjei op dat hoogste niveau nog steeds zo goed doet.”

Klik hier voor meer informatie over SVW

Klik hier voor meer artikelen over SVW