Topschutter Dennis Peragon is terug van weggeweest bij JEKA 1

0
234

Hij keerde oorspronkelijk terug naar zijn oude club om met vrienden in het zesde te voetballen, maar volgend seizoen is Dennis Peragon Jimenez weer speler van JEKA 1. De 29-jarige spits is topfit en bewees bovendien dit seizoen dat hij het scoren nog altijd niet is verleerd.

In mei kreeg Dennis Peragon een onverwachts telefoontje. JEKA-hoofdtrainer Bas Liebregts hing aan de lijn met een bijzondere vraag: of de spits alsjeblieft de laatste twee wedstrijden met zijn team wilde meespelen. De hoofdmacht was in een felle degradatiestrijd verwikkeld en de coach kon zijn ervaring goed gebruiken. Lang hoefde de topscorer van weleer, tegenwoordig woonachtig in Amsterdam, niet na te denken. “JEKA is mijn club en ik wilde het team graag helpen”, verklaart Peragon over zijn keuze. “Gelukkig pakte de beslissing goed uit. Van Beek Vooruit verloren we helaas met 3-1, maar de laatste wedstrijd was een succes. We versloegen VOAB met 2-0 en ik scoorde tweemaal. JEKA bleef tweedeklasser, de doelstelling was bereikt.”

De succesvolle rentree van Peragon krijgt een gevolg. Iedereen bij JEKA was razend enthousiast over de kortstondige terugkeer van de topschutter in de selectie en de spits zelf was ook tevreden. “Na die twee wedstrijden begon het bij mij te kriebelen. De trainer vroeg hierna of ik weer vast wilde aansluiten bij het eerste.” Over die vraag moest Peragon, die jarenlang in het eerste speelde van JEKA en hierna naar Baronie vertrok, even nadenken. “Ik heb een leuke en goed seizoen gehad met mijn vrienden in het zesde en twijfelde of ik die zondagochtenden wilde opgeven voor een terugkeer in de selectie”, zegt hij. Toch besloot hij om na de zomer weer vast aan te sluiten bij het eerste. “Die twee potjes gingen me goed af en het niveau was hoog. Met mijn ervaring en neusje voor de goal kan ik nog altijd belangrijk zijn voor het team.”

Bij JEKA is men blij met de definitieve terugkeer van Peragon in het eerste. Na zijn vertrek maakte het kind van de club furore in de hoofdklasse bij stadgenoot Baronie, waar hij ook de goals aaneenreeg. De aanvaller moet het jonge team volgend seizoen bij de hand nemen en bij de club weten ze precies wat ze aan hem hebben. “Dit seizoen had het eerste moeite met scoren. Nu ben ik niet de redder in nood die dit probleem oplost, maar ik kan in het zestienmetergebied gevaarlijk zijn. Ik heb er vertrouwen in dat we het volgend seizoen beter gaan doen, want we hebben een goed voetballende ploeg.”

Peragon woont in Amsterdam en door zijn drukke baan zal hij niet elke dinsdag en donderdag op en neer pendelen naar Breda voor de trainingen. In de hoofdstad speelt hij in een bedrijvencompetitie, dus de club hoeft zich geen zorgen te maken over de conditie van de aanvaller. “Ik probeer er zo veel mogelijk te zijn, maar gelukkig geeft de club me de vrijheid om af en toe een training te laten schieten.” Over schieten gesproken: hoeveel goals gaat Peragon maken volgend seizoen? “Minimaal vijftien moet lukken”, stelt de ambitieuze aanvaller.