Tommy Provoost van SV Walcheren: “Een wereld zonder voetbal zal geen fijne wereld zijn voor mij.”

0
703
Tommy Provoost-SV Walcheren

Tommy Provoost is 19 jaar oud en speelt bij SV Walcheren. Hier maakte hij op zijn zeventiende zijn debuut bij het eerste elftal. Momenteel is Tommy bezig aan zijn laatste jaar als junior en hoopt hij zich in de kijker te spelen voor een vaste plek bij het eerste volgend jaar.

Even voorstellen
“Ik ben Tommy Provoost en ik ben 19 jaar oud. Ik woon in Vlissingen en ik speel als Rechter Wing Back in de 019-1 en speel al sinds mijn vijfde bij SV Walcheren. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan. Ik vind het heerlijk om op het veld te staan en om na de wedstrijd een biertje te drinken met mijn vrienden. Naast voetbal zit ik op de HZ in Vlissingen en ben ik dit jaar begonnen aan een opleiding op de Pabo.

Voetbalcarrière
Tommy zijn beide ouders hebben altijd gevoetbald, waardoor voetbal er bij hem met de paplepel in is gegoten. Hij weet erg veel feitjes over voetbal en ziet zichzelf dan ook als een echte voetbal liefhebber. “Een wereld zonder voetbal zal geen fijne wereld zijn voor mij.” Toen Tommy erg klein was begon hij al met voetballen. Hij sloot zich aan bij SV Walcheren. Hier begon hij in de F15, waarna hij naar de F10, F5 en de F1 ging. Hierna kwam hij in de E2 en E1 terecht. De seizoenen die hierop volgden peelde hij in alle leeftijdscategorieën in het eerste team. Momenteel zit hij in zij laatste junioren jaar.

Huidige seizoen
Het huidige seizoen verloopt voor Provoost zijn elftal met pieken en dalen. Ze spelen dit seizoen voor het eerst ooit in de vierde divisie nadat ze hiervoor altijd in de hoofdklasse hebben gespeeld. “Dit was dus aan het begin van het seizoen flink aan poten voor ons. De eerste seizoenshelft hebben wij ons gehandhaafd en zijn wij in de vierde divisie gebleven. Helaas hebben we in de tweede seizoenshelft tot nu toe moeite om het net te vinden. Het doel is om ons te handhaven en ik verwacht dat dit zeker moet lukken als we onze kansen meer af gaan maken. ”

De stap naar het eerste
Tommy wil graag zo snel de stap naar het eerste maken om hier dan zo lang mogelijk spelen. Al geeft hij aan dat nog maar moet blijken of dit een realistisch doel is. Wel weet hij zeker dat hij tot zijn ”voetbalpensioen” wil blijven spelen bij Walcheren, omdat hij echt van de club houdt. ”Het is een prachtige club met veel betrokken mensen en een leuke sfeer. Ik heb in het bijzonder veel respect voor Henk. Hij is erg betrokken en zorgt altijd voor een leuke sfeer in de kantine. Al met al is hij echt een prachtmens. ”

Hoogte-en dieptepunten
In Provoost zijn nog prille carrière heeft hij al vele mooie, maar ook minder mooie momenten mee gemaakt. Zo heeft is hij in zijn tweede jaar in de JO13-1 stijf onderaan geëindigd met 0 punten en een doelsaldo van -100. Dit is een moment waar hij liever niet aan terug denkt. “Ik kijk liever naar mijn 2 hoogtepunten. De eerste is mijn debuut in het eerste tijdens de derby tegen GPC in de beker. Het hele sportpark stond toen vol en er was veel vuurwerk.

Klik op SV Walcheren voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SV Walcheren voor meer informatie over de club.