Tom Tülkens van VV Riel zit gedurende zijn herstel niet stil

Vanuit het eerste van vv Riel werd hij al teruggezet naar het tweede. Selectiespeler Tom Tülkens werd getroffen door een knieblessure, die hem naar de zijlijn bracht. Momenteel is de Rielenaar hard bezig aan zijn herstel om het vlaggenschip weer te kunnen helpen op het veld.

Tülkens begon op zevenjarige leeftijd bij zijn club en maakte op twintigjarige leeftijd zijn debuut in het eerste van Riel. Nu, vijf jaar verder, staat het voetballen even stil, maar dat weerhoudt hem niet om betrokken te blijven bij zijn team. Tom speelt normaal gesproken als linksback, maar die plek wordt momenteel ingevuld door anderen. Je hoort het dan ook wel wat vaker op de clubs. Blessures vliegen op het veld om je oren, de ene loopt met gescheurde kniebanden, de andere met een geknakt ego. Voor Tom ging het er wat anders aan toe. Een overbelasting zorgt ervoor dat hij momenteel langs de zijlijn toekijkt in plaats van meedoet. Zonder direct letsel blesseerde hij zichzelf aan zijn knie: “Momenteel kamp ik met opgerekte bovenbeenspieren die doorlopen in mijn kniegewricht en zit er ook nog vocht onder mijn knieschijf.”

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

Ontstaan van de klacht

Het lijkt alsof de Tilburg wonende Rielenaar in het begin wat moeite had met het accepteren van de klacht. “Ik ben een fanatiek sporter en doe naast voetbal ook nog aan fitness, boulderen en in de winter snowboarden. Doordat ik bijna elke dag aan het sporten was in de periode van januari/februari, heb ik veel druk op mijn knie te verdragen gehad. Ook kan ik daarnaast heel slecht stilzitten en hierdoor bleef ik hem dan ook overbelasten. Uiteindelijk heb ik mijn knie zwaar overbelast en zit ik nu helaas geblesseerd op de bank”, aldus Tülkens.

Onder de knie

Het benutten van wat wel kan ondanks zijn blessure lijkt de pechvogel goed onder de knie te hebben: “Ik hou er nog steeds van om fanatiek te sporten, stilzitten is voor mij dan ook geen optie. Naast dat ik regelmatig naar de fysio ga en oefeningen meekrijg, focus ik me voornamelijk op hetgeen wat ik wel mag doen. Daarom train ik dan ook veel mijn bovenlichaam in de sportschool, naast mijn revalidatie oefeningen voor mijn knie.” Een goede instelling die ook zorgt dat hij zo fit mogelijk terugkeert op het veld.

Vooruitzicht

Toch zal het niet gelijk zijn met zijn fitheid voor de blessure. “Wanneer ik weer fit ben en mag voetballen, zal het conditioneel nog een flinke inhaalslag worden. Ik kan immers bijna geen conditietrainingen doen waar ik mijn knie niet mee belast. Het zal dus veel trainen en wat wedstrijden bij de lagere elftallen worden, voordat ik weer kan aansluiten bij Riel 1”, vertelt de fanatieke sportman. De vrees heeft hij dan ook dat de laatste vijf wedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan. “Volgend seizoen wil ik zeker fit zijn en weer op het veld staan, dus zal ik voorlopig onder begeleiding van mijn fysio en trainers van The Line Boutique Gym in Tilburg werken aan de terugkeer”, vertelt hij.

Klik de link voor een recent artikel over vv Riel

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De “stoere” prestatie van Hannah Schilders bij Jong-Brabant Dames

Hannah Schilders is 25 jaar oud en speelt bij Jong Brabant Dames 1. Dit is volgens haar zelf een...

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Talpa Network lanceert derde podcast van ‘The Cast’: De Groundhoppers

Vandaag lanceert Talpa Network 'De Groundhoppers’, een podcast van Metin Karatas en Kevin Kraan die verschillende voetbalclubs afreizen die...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.