‘Tijd nodig om iets te smeden’

0
141

Misschien’, zo dacht Raymond Sponselee, ‘werk ik volgend seizoen wel bij een tweedeklasser’. Die gedachte deelde hij afgelopen voorjaar met de buitenwereld, toen hij tekende bij het in de derde klasse sterk presterende Streefkerk. Bij binnenkomst na de zomer trof hij een uitgedunde selectie aan, want zes spelers verlieten de ploeg. Handhaving in de derde klasse is nu de ambitie. 

,,Het kan snel gaan’’, vertelt Sponselee met gevoel voor understatement. Afgelopen zomer kwam de oefenmeester over van Lekvogels waar hij twee seizoenen actief was. Bij Streefkerk kreeg hij eerst een warme handdruk en daarna een puzzel in handen gedrukt. ,,Want zes speler zijn gestopt of vertrokken naar elders. Mijn uitdaging is nu dus om iets nieuws op te bouwen bij deze club. Inmiddels is wel gebleken dat het een ander seizoen gaat worden dan het vorige. Aangezien er zoveel spelers zijn weggegaan, is het misschien maar beter dat de club vorig seizoen uiteindelijk niet is gepromoveerd. We moeten nu flink werken om punten te sprokkelen. Een plek in de middenmoot zou al mooi zijn.’’ En dat is nogal een verschil met enkele maanden geleden. Op het moment van tekenen stond Streefkerk er onder leiding van Maarten van Gastelen (nu Nieuw-Lekkerland) prima voor in de derde klasse, met zicht op de bovenste positie en nacompetitie om promotie. In die nacompetitie strandde Streefkerk uiteindelijk in de eerste ronde, na verlies tegen SV Capelle.

Sponselee is een voetbaldier. Net als in de afgelopen jaren, heeft hij ook dit seizoen zowel een zaterdag- als een zondag elftal onder zijn hoede. Naast Streefkerk is hij namelijk ook actief bij de Delftse studentenvereniging Taurus, waar hij het tweede team begeleidt. ,,Voetbal is mijn beroep geworden. Het is heerlijk om ’s avonds en in het weekeinde op het veld te staan en bovendien heb ik dan overdag alle tijd voor mijn kinderen. Taurus botst ook helemaal niet met Streefkerk, want in Delft geef ik training op vrijdagavond’’, aldus Sponselee die ook nog een webshop in allerhande sportkleding runt.

Hoewel de perspectieven danig zijn veranderd, ziet Sponselee voldoende uitdaging bij Streefkerk. ,,Het doel van de club is al jaren om een stabiele derdeklasser te zijn en men is zeer reëel. De uitdaging is nu om een nieuw geheel te smeden. Daar is tijd voor nodig. Stabiel meedraaien in de competitie is nu nog een puzzel, want het is een sterke afdeling waarin Streefkerk zit. Er is geen enkel zwak team aan te wijzen, wel enkele ploegen die er de beuk ingooien. We spelen eigenlijk alleen maar derby’s, in een afdeling vol met regionaal getinte ploegen. Dat is mooi, want er wordt veel over gesproken in de regio. Ik verwacht dat er, net als vorig seizoen in deze afdeling, sprake zal zijn van een hele lange middenmoot. Voor onszelf is het doel om zo eerst zo snel moge- lijk onszelf veilig te spelen en daar- na zien we wel waar we in die middenmoot terecht kunnen komen.’’