Tiemen van der Lijke heeft veel plezier bij Oranje Wit, maar sluit een terugkeer naar VV Dubbeldam niet uit

0
441
Tiemen-van-der-Lijken-SV-OranjeWit

Tiemen van der Lijke speelde van zijn vijfde tot zijn negentiende bij VV Dubbeldam. Het team waarin hij speelde werd afgelopen seizoen opgeheven. Hierdoor moest hij met pijn in zijn hart opzoek naar een ander team. Hij kon terecht bij SV Oranje Wit. Hier heeft hij het goed naar zijn zin, al sluit hij een terugkeer bij VV Dubbeldam niet uit.

Carrière bij Dubbeldam
Tiemen van der Lijke besloot afgelopen seizoen na veertien jaar VV Dubbeldam te verlaten, al stond dat in eerste instantie niet op de planning. “Bij Dubbeldam zou ik dit seizoen gaan spelen in zaterdag 2. Echter was er niet voldoende animo voor dit team, waardoor het team werd opgeheven. Ik moest daarom opzoek naar een nieuw team binnen de club, maar kwam tot de constatering dat vrijwel alle teams vol, of heel erg onder mijn niveau waren. Hierbij zeg ik niet dat ik geweldig kan voetballen, maar ik wilde wel graag een beetje op niveau blijven. Ik heb vervolgens een aantal weken met verschillende teams meegespeeld die mensen nodig hadden, maar ik wilde liever een vast team.”

Transfer naar Oranje-Wit
Toevalligerwijs kwam Tiemen op een bepaald moment een vriend tegen in de Albert-Heijn. Hij voetbalde bij Oranje-Wit. “Ik vroeg hem of zijn team mensen nodig hadden. Dit was niet het geval, maar ik mocht wel met ze meetrainen. Uiteindelijk vielen er na een aantal wedstrijden steeds meer spelers uit met blessures. Hierdoor kwam er plek vrij voor mij. Inmiddels speel ik al weer een tijdje bij dit team en heb ik het erg goed naar mijn zin.” Het elftal presteert naar behoren en Tiemen krijgt steeds een betere band met zijn teamgenoten.

Volgend seizoen
Ondanks dat het seizoen pas op drie kwart is, is Tiemen erg benieuwd wat volgend seizoen hem zal brengen. “Iedereen komt op een leeftijd dat ze gaan studeren of druk zijn met andere zaken. Wel verwacht ik dat het grootste aantal jongens blijft spelen, maar dat weet je natuurlijk nooit zeker.”

Terugblik
Van der Lijke blikt graag terug op zijn periode bij VV Dubbeldam. “Mijn tijd bij Dubbeldam was altijd leuk en gezellig met al de jongens. Ik heb er een lange tijd op hoog niveau gevoetbald en we hadden een hele goede trainer. De leukste momenten die ik mee heb gemaakt zijn de teamuitjes en buitenlandse toernooien. Zo zijn we met het team naar Barcelona geweest en hebben we een toernooi gehad in Duitsland. Op dat toernooi hebben we tegen teams uit verschillende landen in Europa gespeeld. Op een gegeven moment zat ik niet meer in de selectie, maar ben ik wel bij een heel leuk team terecht gekomen dat al heel lang met elkaar speelde. Dit soort leuke momenten bij de club waar ik van kleins af aan heb gespeeld mis ik af en toe nog wel eens. Ondanks dat ik het erg goed naar mijn zin heb bij Oranje-Wit sluit ik daarom een terugkeer bij Dubbeldam niet uit.”

Klik op vv Dubbeldam voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Dubbeldam voor meer informatie over de club.

Voor meer artikelen over SV Oranje Wit klik hier.
Voor meer informatie over SV Oranje Wit klik hier.