Thijs Sluijter heeft zin in SV Hillegom

0
598
Thijs Sluijter SV Hillegom

SV Hillegom heeft komend seizoen met Thijs Sluijter opnieuw een ex-prof als trainer. De oud-Heerenveen-speler kijkt uit om op sportpark Zanderij te beginnen. “Ik heb er zin in en hoop het elftal wat stabieler te maken.”

Het gesprek met de 43-jarige oefenmeester vindt plaats daags na de laatste competitiewedstrijd in de eerste klasse. Met zijn ploeg SDZ is Sluijter 20 uur geleden door het oog van de naald gekropen. De Amsterdammers stonden al met één been in de tweede klasse toen AGB diep in blessuretijd nog gelijkmaakte tegen Assendelft. “We hadden onze eigen plicht gedaan door te winnen van De Meer en het was wachten op de uitslag van Assendelft. Dat waren bizarre minuten.”

Sluijter realiseerde zich ook meteen dat de klus nog niet geklaard is. SDZ wacht de nacompetitie. “We moeten vier wedstrijden overleven. Het wordt pittig.”

Als het Sluijter en SDZ meezit, wordt de ‘finale’ op zondag 18 juni gehaald. Dat is precies twee dagen voor zijn eerste training bij Hillegom. “Dat zou een mooie timing zijn”, zegt de oefenmeester. “Ik heb bewust gekozen om al zo vroeg met trainen te beginnen. Van 28 mei naar 13 augustus, als de eerste echte training is, dat is ultralang. Vandaar dat ik een trainingsblok heb ingepland van vier trainingen in juni, waarop we kennis kunnen maken met elkaar en waarbij we kunnen trainen op de teamfuncties.”

Voor Sluijter is Hillegom geen open boek. Met SDZ ontmoette hij de hoofdmacht van de fusieclub twee keer en daarnaast zag hij als toeschouwer zijn nieuwe elftal aan het werk tegen Fortuna Wormerveer. “In die wedstrijd heb ik de goede en minder goede kanten van het team gezien. Voor rust werd met veel power gespeeld, na de pauze was de energie een stuk minder.”

De selectie zal deze zomer op een aantal plaatsen wijzigen. “Een centrale verdediger vertrekt en drie jongens stoppen. Er komen twee spelers van Fortuna Wormerveer erbij, een back van FC Lisse en ook een buitenspeler. We hopen ook nog een spits toe te voegen.”

De nadruk zal in de lijn van de visie van de club liggen om jonge en talentvolle spelers uit de eigen jeugd en regio in te passen. Sluijter is dat gewend. “Bij SDZ is er nog één basisspeler van vorig seizoen over”, zegt hij. Er zijn vier, vijf jongens vanuit de jeugd in één keer doorgestroomd.”

Met dat in het achterhoofd besloot hij dit seizoen snel concessies te doen aan zijn speelwijze. “Ik ben iemand die graag met veel pressie naar voren speelt en probeert zo snel mogelijk op de helft van de tegenstander de bal te veroveren. Maar daar moet je wel de spelers voor hebben. We zijn daarom in de loop van het seizoen realistischer gaan voetballen. Dat heeft zeker vruchten afgeworpen. Na de eerste seizoenshelft hadden we maar vijf punten, uiteindelijk zijn we op 22 punten geëindigd en hebben daarmee rechtstreekse degradatie voorkomen.”

Sluijter is inmiddels een gepokt en gemazzelde trainer. “Dit wordt mijn tiende seizoen alweer. Ik werd op mijn 34ste in één keer van speler trainer bij ADO’20. Dat was een enorm leerzaam proces. We zijn gedegradeerd en het jaar erop weer gepromoveerd.”

Hillegom wil hij in eerste instantie stabieler maken. “Het wordt het eerste jaar van het weekendvoetbal, ik heb geen idee hoe dat gaat worden en hoe vaak we op zaterdag of zondag gaan spelen.”

Klik op SV Hillegom voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SV Hillegom voor meer informatie over de club.