Thijs Roobol van vv Strijen wil strijden voor handhaving

0
489
thijs-roobol-vv-strijen

Vandaag gaan we in gesprek met Thijs Roobol van vv Strijen. De keeper mocht op zijn zeventiende al meetrainen met het eerste en een jaar later mocht hij zijn officiële debuut maken. Thijs keept een consistent seizoen met natuurlijk ruimte voor verbetering.

Carrière
‘Voetbal was al mijn hobby vanaf mijn zevende. Eerst begonnen in de F’jes als voetballer bij vv Strijen en bij diezelfde mooie club in de D’tjes begonnen als keeper. Na de eerste drie jaar als keeper bleek dat ik hier niet slecht in was en zat ik vaak in de selectie elftallen of er dichtbij. Vanaf mijn 15e mocht ik dan ook aansluiten bij de keeperstrainingen van Jan Barendrecht wat betekende dat ik op dinsdag en donderdag van 18:15 tot 22:00 trainde.’

Het waren voor Thijs soms zware avonden, maar het heeft wel zijn vruchten afgeworpen. ‘Toen ik 17 jaar was trainde ik al eventjes mee bij Strijen 1 en waren keeper Kaz Kromwijk en keeper Natoe Dos Santos degene die op dat moment vast het doel verdedigden. Goede concurrentie dus, maar door het vertrek van Dos Santos lag de concurrentiestrijd voor mij open. Alleen werd dit niet echt een strijd. Door aanhoudende blessures van keeper Kaz Kromwijk werd ik automatisch doorgeschoven vanuit de A junioren naar het eerste elftal in het laatste seizoen onder Geert Meijer. Mijn officiële debuut was op 18 jarige leeftijd in maart 2022.’

Huidig seizoen
‘Het huidige seizoen gaat als team niet zoals gehoopt. Waar we aan het begin van dit seizoen bovenaan stonden, zo snel zijn we in de laatste maanden afgezakt naar onderen. Vechten tegen degradatie is nooit leuk, maar gelukkig blijven we met de staf en spelers als team bij elkaar en geven we niet op.’

Hoogte- en dieptepunten
Thijs heeft meerdere hoogtepunten meegemaakt in zijn voetbalcarrière. ‘Winnaar van de Hoeksche Waard Bokaal in 2015 en in 2022. Een interland toernooi onder leiding van John Kruijthof waarin ik mij echt kon onderscheiden, maar uiteraard ook mijn debuut tegen DCV kijk ik met veel trots op terug.’

Thijs beleefde begin dit seizoen zijn dieptepunten. ‘Individueel begon mijn seizoen slecht door de eerste bekerwedstrijd tegen SHO 1 met 0-7 te verliezen waarin ik een groot aandeel had. Die tegenslag was voor mij wel de grootste uit mijn korte carrière denk ik. Vanaf toen ben ik mijn zelfvertrouwen weer op gaan bouwen en was ik vanaf de start van de competitie weer mezelf met veel plezier en veel reddingen wat resulteerde in een belangrijke rol voor mij in het gelijke spel tegen Heinenoord. Op die lijn ben ik verder gaan bouwen en op een paar uitzonderingen na keep ik naar mijn mening redelijk consistent met uiteraard genoeg ruimte voor verbetering.’

Ambities
‘Als keeper heb ik als eerst de ambitie om mij de komende jaren te ontwikkelen als onbetwiste nummer één. Uiteindelijk wanneer ik het gevoel heb niks meer te kunnen leren bij vv Strijen zal ik kijken of een stap hogerop rendabel is of dat er misschien wel een hele andere uitdaging mogelijk is, maar voorlopig is dat zeker nog niet aan de orde.’

Daarnaast begint Thijs over zijn voorbeeldvoetballer. ‘Ik heb geen voorbeeldvoetballer, maar ik zie wel een enorm talent op de club rondlopen. Youri Dorst is een enorm groot keeperstalent en speelt in de JO17-1. Echt een fantastisch talentvol team!’

Cor Kruijthof
‘Als ik één persoon mag uitkiezen dan is dat voor mij Cor Kruijthof. Cor is al sinds jaar en dag verbonden aan de club en zorgt zowel in goede – en slechte tijden voor een goede sfeer, rust en prestaties binnen het elftal. Cor staat altijd voor iedereen klaar en zo ook voor mij als ik dat nodig heb. Iedereen binnen de club zal dit beamen, want zonder Cor zou vv Strijen de afgelopen jaren geen vv Strijen zijn geweest.’

Alles geven!
‘Het seizoen tot nu toe is zwaar geweest en waarschijnlijk zal het nog veel zwaarder worden. Wat er ook gebeurt, als team blijven we knokken tot de laatste minuut. Voor onszelf, voor de club en voor het gevoel want vv Strijen dat zijn wij!’

Klik op VV Strijen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Strijen voor meer informatie over de club.