Tevredenheid troef na 3-1 winst van SJC op VKW

0
305
SJC-VKW

Tot grote opluchting van iedereen die SJC een warm hart toedraagt werd de wedstrijd tegen VKW uiteindelijk met 3-1 gewonnen. Na een snelle 0-1 achterstand was er aanvankelijk de angst dat het deze middag opnieuw mis zou kunnen gaan. Ook al omdat VKW vorige week tegen koploper Hoogeveen een gelijkspel wist af te dwingen en al eerder tegen het sterke HBS zelfs tot winst wist te komen. Maar aan de Lageweg was SJC uiteindelijk toch de ploeg die met de winst aan de haal ging.

Nadat het na zes minuten spelen al 0-1 was voor VKW toonde SJC veerkracht. VKW werd onder druk gezet en al snel deed zich een eerste mogelijkheid voor. In de negende minuut gevolgd door de gelijkmaker. Het was rechterverdediger Emin Vllasaku die op snelheid door kwam en een perfecte voorzet afleverde. Martijn van Trigt was er als de kippen bij om in te koppen en de gelijkmaker te scoren: 1-1.

Binnen vijf minuten kreeg SJC via Chris Hoogervorst nog een mooie kans maar het schot ging aan de tweede paal voorbij. SJC bleef stevig aandringen maar was wel beducht op de tegenaanvallen van VKW. En bij een zo’n scherpe counter moest Sven Wisselink ten koste van een gele kaart zijn tegenstander een halt toeroepen. Ook hierna was het af en toe verdedigend wat onrustig. Scheidsrechter Arthur Midden leek in die periode wat selectief om te gaan met bestraffen want, na een veel te felle overtreding op Jordy Groot bleef geel, tot verbazing van vriend en vijand, op zak.

De rust brak vervolgens aan met de 1-1 gelijke stand. Na de thee voerde SJC de druk verder op. Het was allemaal niet erg oogstrelend maar de inzet van beide ploegen vergoedde veel. In die beginperiode roerde Mark Turk zich met een afstandsschot en vervolgens een doelpoging vanuit een corner. De 1-1 stand zorgde voor de nodige spanning maar ook voor enige terughoudendheid bij beide ploegen. Dat veranderde na een uur spelen toen Timo Ruigrok het net wist te vinden. Hij zorgde voor een perfecte afwerking na een voorzet van Martijn van Trigt. Waarbij de overigens uitstekende doelman Martijn Mulder van VKW volkomen kansloos bleek te zijn.

Toch was niet iedereen bij SJC, ondanks de 2-1 voorsprong, er gerust op. Vanaf de tribune klonken soms angstige kreten wanneer VKW gevaar stichtte in de SJC-defensie.
Met Demir Strojil voor Emin Vlasaku en Xavi voor Aaron Koeman begon SJC aan het laatste kwartier van de wedstrijd. Even nog kwam SJC onder druk en moest een tweetal corners toestaan. Totdat in de 84e minuut Martijn aan alle illusies van VKW een einde maakte. Een heerlijk lopende aanval over een 3tal schijven werd door hem perfect afgerond.
Even later kwamen hij en ook Xavi nog een keer in kansrijke positie. Alleen voor de keeper bleven de doelpogingen van beiden helaas zonder succes.

Komende zondag 12 maart heeft SJC opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt vv Velsen op bezoek. Voor SJC altijd een meer dan lastige tegenstander een de harde strijd bepaald niet schuwt. Maar het huidige SJC heeft laten zien daar evenveel strijd tegenover te kunnen zetten. En dus is er zeker reden om deze wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet te zien.
De verrassende uitslagen van de diverse koplopers bieden SJC plots weer perspectief op een succesvol afronden van de competitie. Met slechts vier punten achterstand op koploper Hoogeveen en drie op runner-up HBS is er alle reden om met de huidige vierde plaats tevreden te zijn.

Klik op SJC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SJC voor meer informatie over de club.