Teleurstellend Spirit verliest met 1-0 van Alexandria’66

0
103

Spirit heeft geen vervolg kunnen geven aan de goede wedstrijd van vorige week tegen Sparta (4-0). Op bezoek bij degradatie kandidaat Alexandria’66 werd er verloren met 1-0. Spirit stelde zwaar teleur. Niets leek op het sprankelende spel van vorige week. Alexandria’66 daarentegen was scherp, gaf Spirit geen kans om op te bouwen. En wanneer dat wel kon werd daar vaak slordig mee omgegaan.

_NEW_Fysiotherapie Rozenburcht_250097Spirit kwam met name door lange ballen wel een aantal keren op de helft van Alexandria’66 maar tot echte doelpogingen leidde dat niet. De thuisploeg kwam wel tot een aantal kansjes in de 1e helft. Tot opluchting van Spirit gingen die inzetten naast of net voorlangs.

De 2e helft was niet veel beter. Een vrije trap van Niels de Vries, dat hoog over ging, was het enige wapenfeit van Spirit tot vlak voor tijd. Alexandria’66 creëerde kans na kans waarbij Bastiaan Haasnoot een aantal keren moest laten zien dat hij het keepen nog niet was verleerd. In de 53e minuut moest hij toch toezien dat de bal uiteindelijk in zijn doel terecht kwam. Het zoveelste balverlies bracht de Rotterdamse ploeg in de gelegenheid vrij te schieten. Haasnoot zat er nog aan maar wist de bal niet voldoende te pareren: 1-0.

Na de achterstand ging Spirit iets opportunistischer spelen en kwam wat vaker onder de druk van Alexandria’66 uit. Maar ook nu kon de Ouderkerkse ploeg geen vuist maken op het Rotterdamse doel. Pas in de slotfase kreeg het nog 2 kansen. Tim van der Zee zag zijn inzet net niet in de touwen gaan. Ruben Slooff kreeg in blessuretijd de grootste kans. De bal kwam in het drukke strafschopgebied voor zijn voeten maar tikte de bal te zacht in de armen van de doelman.
Dominos_voorjaar2021Spirit verliest voor de 5e keer dit seizoen. Natuurlijk miste Richard van Cappellen een aantal potentiële basisspelers. Laurens Visser (schouder), Tjerk de Kogel, Ingmar Burema (beide hamstring) en Kevin Kriek (corona) waren er zaterdag niet bij. Daarnaast hadden de Ouderkerkers afgelopen week geen goede voorbereiding vanwege vele zieken. Maar toch werd er meer verwacht van deze ploeg.

Door de nederlaag speelt Spirit halverwege de competitie al geen rol van betekenis. Het verschil naar de degradatieplaatsen is minimaal 9 punten. Sparta en FC Binnenmaas, die boven Spirit staan, hebben 4 punten meer. Zij moeten nog onderling een wedstrijd spelen.

Volgende week komt Hellevoetsluis op bezoek in Ouderkerk. Afgelopen zaterdag won deze ploeg met 3-1 van Rozenburg en blijft daarmee staan op de 2e plaats. Het verschil met de nummer 1, DCV, is 2 punten. DCV won zaterdag met 2-0.