Teisterbanders eert zijn supervrijwilligers

Ze zijn samen goed voor meer dan honderdtwintig jaar vrijwilligerswerk. Bij VV Teisterbanders zijn onlangs Wim van Baal, Gert en Marjanne van Niessen benoemd als erelid van de club. “Dit ons tweede thuis.”

In januari heeft de ledenvergadering het erelidmaatschap van de drie supervrijwilligers bekrachtigd. Wim van Baal was al eerder geëerd met een eigen plein op sportpark De Woerd, terwijl Marjanne van Niessen een paar jaar geleden het hoofdveld naar zich vernoemd zag worden.

Van Baal (64) is het langste lid van de vereniging. “Ik ben als jongetje komen spelen hier en niet meer weggegaan”, zegt hij. “Ik ben scheidsrechter geweest, trainer bij de jeugd, leider en ik heb jarenlang in het jeugdbestuur en het bestuur gezeten. Met dat jeugdbestuur ben ik na meer dan dertig jaar gestopt omdat ik vond dat het leeftijdsverschil met de spelertjes steeds groter werd.”

Gert van Niessen (69) werd op zijn 22ste lid van Teisterbanders. Hij speelde zeventien jaar in het eerste elftal, was er enkele jaren trainer van het eerste elftal, maakte onderdeel uit van de lentefeestcommissie en organiseerde jarenlang de jeugdkampen. “Ik kom oorspronkelijk uit Tiel en speelde bij Theole. De toenmalig voorzitter van Teisterbanders heeft nog een goed woordje gedaan voor ons, zodat we hier een nieuwbouwwoning kregen. Het jeugdkamp heb ik gedaan totdat ik niet meer tegen die korte nachten kon.”

Zijn vrouw Marjanne (67) is al jaren wedstrijdsecretaris. “Onze zoon ging voetballer en ik ben leider van zijn elftal geworden. Van lieverlee ben ik meer gaan doen voor de club en heb het secretariaat overgenomen.”

In die functie is zij de spin in het web. “We hebben in totaal zestien teams. Ik onderhoud de contacten met andere verenigingen en de KNVB. Het werk is in vergelijking met vroeger wel enorm veranderd. Vroeger moest je de wedstrijdformulier met de hand schrijven en die van de zaterdag moesten voor zondag op de bus en die van zondag voor maandag. Het digitale wedstrijdformulier heeft het gemakkelijker gemaakt, maar het is ook wel onpersoonlijker geworden. Vroeger had je veelvuldig contact, veelal via de telefoon, met andere wedstrijdsecretarissen, nu gaat alles via de mail.”

Waar Gert van Niessen zich nog ‘een beetje’ bezighoudt met sponsorzaken, zit Wim van Baal in het bestuur. “Ik ben tegenwoordig verantwoordelijk voor de huisvesting en accommodatie”, zegt hij. “Ik denk dat we niet mogen klagen over hoe ons park er nu bij staat. Wensen heb je als club altijd. Ik zou graag zien dat de unit bij de entree wordt vervangen door een stenen gebouwtje, maar je moet prioriteit stellen. We hebben onlangs onze verlichting aangepast, er hangen nu LED-lampen in. Verdere verduurzaming wordt lastig, omdat het een grote investering is.”

Marjanne van Niessen noemt ‘haar’ Teisterbanders één familie. “We hechten aan waarden en normen.” Van Baal: “Wij verwachten dat je je peuk in de peukenbak achter laat en niet op het terras en dat je je glas bier netjes terugbrengt bij de bar.”

In het verleden leven ze niet. Van Baal: “De maatschappij verandert. De huidige generatie vult het vrijwilligerswerk anders in. We proberen als club mee te gaan met die ontwikkelingen. Zo hebben we een paar jaar geleden gekozen voor een paar vaste meisjes achter de bar die daarvoor een vergoeding krijgen. Het geeft de club zekerheid en werkt daarnaast omzetverhogend.”

De ‘Superzondag’ die Teisterbanders een paar jaar geleden in het leven heeft geroepen is een regelrechte hit. Gert van Niessen: “Het is je levensader van de club.”

Klik op Teisterbanders voor het laatste artikel over de club.
Klik op Teisterbanders voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Talpa Network lanceert derde podcast van ‘The Cast’: De Groundhoppers

Vandaag lanceert Talpa Network 'De Groundhoppers’, een podcast van Metin Karatas en Kevin Kraan die verschillende voetbalclubs afreizen die...

Fieldmanagers delen in nieuwe podcastserie geheim achter goed voetbalveld

In de nieuwe podcastserie Grasmannen vertellen de fieldmanagers van Nederlandse topclubs hoe zij het voetbalveld in de grote stadions...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.