FC Mini is een schot in de roos bij Madese Boys

0
377
FC-Mini-is-een-schot-in-de-roos-bij-Madese-Boys

“We hebben nu alweer zestig kinderen”, zegt Arné van den Elshout met enige trots. De speler van Madese Boys 3 begon ongeveer 2,5 jaar geleden met de bekende trainer Paul van Dijk ‘FC Mini’. Doel: kinderen in de leeftijd van twee tot vijf jaar te laten bewegen.

FC Mini heeft onderdak gevonden bij Madese Boys. “De club ziet ook de meerwaarde ervan”, weet Van den Elshout (34). ‘”Er zijn inmiddels al twintig spelertjes doorgestroomd naar de jongste groep bij Madese Boys. Van de andere clubs hebben wij inmiddels de vraag gekregen of wij ook bij hun niet een FC Mini kunnen opstarten.”

In de ‘warme’ periode traint FC Mini op de velden bij Madese Boys, waar in drie groepen op zondagmorgen wordt getraind, met de kou in de lucht volgt de weg naar de sporthal. “Een les duurt driekwartier”, zegt Van den Elshout. “We doen allerlei spelletjes, de helft daarvan is voetbalgerelateerd. Kinderen komen met één ouder en het is de bedoeling dat zij samen de oefeningen doen. Wij doen als trainers de oefeningen voor.”

De initiatiefnemers zijn ook verrast over de animo. “We hebben al een keer ruim negentig kinderen gehad. We werken steeds met blokken van vijf trainingen. Daardoor leggen ouders zich niet voor een lange periode vast.”

Klik op de link voor meer artikelen over Madese Boys
Klik op de link voor meer informatie over Madese Boys