Ted Schimmel en Rook Eland: cultuurbewakers van Seolto

0
133

Hoofdtrainer Jack Beusenberg is bij Seolto erg blij dat Ted Schimmel en Rook Eland deel uitmaken van zijn technische staf. De twee bevriende clubmannen kennen de ins en outs van de zaterdagvereniging en lopen weg met alle spelers van de selectie. “We hebben allebei een oranje hart.”

Met de borst vooruit lopen Rook Eland en Ted Schimmel gestoken in hun dikke, donderblauwe trainersjassen door het clubgebouw van Seolto. Op deze zaterdagmiddag ruikt het in de knusse kantine naar verse koffie en frituurvet en buiten genieten vele toeschouwers van het winterzonnetje en van voetbalwedstrijden. Het duo geniet zichtbaar van de vele jonge kinderen, voetbalmoeders en senioren die over sportpark De Meeren dartelen. “Kijk om je heen: de vereniging bruist”, zeggen de twee als ze even later aanschuiven voor een gesprek over hun geliefde Seolto. Het eerst team speelt deze middag een thuiswedstrijd en dus waren de twee al op tijd aanwezig aan Westrand 9 in Zevenbergen. “Als elftalleiders nemen we onze verantwoordelijkheid”, zegt Ted. “We zorgen ervoor dat de materialen op orde zijn voor de jongens en dat we genoeg tijd hebben om met iedereen even een praatje te maken. Dat hoort ook bij onze rol.”

Hoofdtrainer Jack Beusenberg is blij dat hij deze twee echte Seolto-mannen aan zijn zijde heeft. “Ze kennen de club en de spelers als geen ander. Als er iets speelt binnen de spelersgroep of binnen de vereniging, dan vangen zij dit direct op en communiceren ze dit naar mij toe. Er zijn bijna nooit problemen, maar kleine akkefietjes hebben we op deze manier snel uit de wereld geholpen, dat is fijn.” Omgekeerd zijn de twee heren ook tevreden over hun samenwerking met Beusenberg. “De trainer is de beste uit de regio”, vindt Rook. “Hij leert de jongens ontzettend veel en is heel direct in zijn communicatie. Over communiceren gesproken: Ted hier naast me belt hem elke dag wel op.” Zijn buurman begint te lachen. “Ja dat klopt. We praten veel over Seolto, maar ook over koetjes en kalfjes, dat is ook gezellig.”

Zowel Rook als Eland voetbalde vele jaren in het klassieke oranje Seolto-shirt en daarnaast staan ze sinds jaar en dag al klaar voor de klassieke zaterdagclub. “We hebben samen alles meegemaakt. Promoties en degradaties met ons eerste team, prachtige feesten zoals het vijftigjarig bestaan en ook trieste momenten, zoals het overlijden van echte clubmensen”, zegt Rook. “Ook zijn we door de jaren heen driemaal verhuisd met Seolto”, vult zijn maatje Ted aan. “Toen we het centrum van Zevenbergen verlieten, dachten we dat dit onze vereniging niet ten goede zou komen. Maar inmiddels zitten we alweer 22 jaar op sportpark De Meeren en kunnen we concluderen dat het goed gaat met de club.”

Bij Seolto zijn de zaken goed geregeld en dat is mede te danken aan goede sponsoren. Nieuwe jeugdspelers krijgen een compleet kledingpakket aangeboden en ook de selectiespelers lopen er keurig bij. “De uitstraling van de club is erg goed en bovendien hebben wij de reputatie van een nette vereniging”, zegt Rook. Iedereen is welkom bij ons en bijna niemand verlaat Seolto. Dat zegt wel iets.” Zijzelf zijn wel de laatste twee die Seolto ooit zullen verlaten. “Dan moeten er wel hele gekke dingen gebeuren”, stelt Ted. “Rook en ik hebben beiden een oranje hart.”