Teamprestatie SJC brengt winst op Achilles ‘29

0
131

Het werd een mooie zaterdagavond voor SJC. De volle winst werd binnen gesleept. En met de wetenschap dat Ajax verloor en VVOG gelijk speelde konden de spelers zich naar de verdiende warme douche begeven.

Achilles begon agressief en SJC moest al in de 1e minuut toezien hoe de Groesbekers een gevaarlijk ogende vrije trap namen, waaruit direct een gevaarlijke corner volgde. In de 6e minuut liet Rick van Dijk nog weer zien dat hij het niveau nog gemakkelijk aan kan, toen hij een perfecte voorzet van Stef van der Zalm met een uitgekiende kopbal bij de verre paal liet binnen vallen: 1-0.

SJC was in die fase de betere ploeg en Tom Duindam, die opnieuw te maken kreeg met dubbele dekking, kwam plots oog in oog met keeper Hauptmeijer. Die de bal wel heel knap wist te pareren. SJC speelde heel goed in de combinatie met van tijd tot tijd de diepe bal. Maar de snelle Achilles aanvallers maakten het SJC en met name de vleugelverdedigers af en toe behoorlijk moeilijk. Met in de 21e minuut een schot van Melvin van Stijn, welke net naast verdween, en een gevaarlijke corner van Yousef el Baouchi liet SJC zich aanvallend gelden. En de logische 2-0 kwam op naam van Tom Duindam.

Tweede helft

In het laatste kwartier voor de rust kwam Achilles wat meer aan de bal doordat soms te veel ruimte werd weggegeven. Een paar keer oogde het behoorlijk gevaarlijk en moest keeper Haggerty nadrukkelijk zijn kwaliteiten tonen. Vooral de behendige Ruhindwa alsook zijn maatje Kadir Usta lieten zich in die periode gelden in de aanvallende duels. Waardoor Haggerty kort voor rust opnieuw redding moest brengen.

Toen direct na rust Ruhindwa toch wist te scoren en er 2-1 op het scorebord kwam zagen we SJC geschrokken reageren. Even was er de twijfel maar al gauw herpakte de ploeg zich weer. En kwam ook Yousef oog in oog met de keeper. Die echter wederom perfect in wist te grijpen. Tom Broekhuizen die zich af en toe de diepte zocht, kreeg 10 minuten na rust een fraaie kopkans na een goed genomen corner.

Sjaak Polak wisselde kort hierna Mike van Toor voor Demir Strojil. Wat direct een extra dimensie gaf aan het spel van SJC. Strojil deed even terug denken aan oude tijden met Omar Hamdi op die plek. Met felheid, techniek en snelheid kwam hij een aantal keren vanuit de verdediging langs de lijn waarna hij ook kans zag een goede voorzet af te geven. Even later mocht ook Mark Turk zijn opwachting maken. Die opnieuw zij rol voortreffelijk oppakte. Met eerst al een schot vanuit de 2e lijn en direct daaropvolgend een geweldig nuttige 3-1.

SJC bleef dominant en er leek geen vuiltje aan de lucht. Totdat in de 81e minuut toch de 3-2 door Kadir Usta werd gescoord. Met Dario Lovecchio voor de moegestreden Stef van der Zalm nam SJC het initiaf toch weer over. Maar met de gevaarlijke speldenprikken van de handige Groesbekers bleef het spannend. Totdat Yousef en Baouchi aan alle onzekerheid een eind maakte en bekwaam voor 4-2 zorgde.