‘Teamplayer’ Wouter Bakelaar geniet bij gezellig SNS

0
202

Hij begon en groeide op bij de club waar hij na een aantal omzwervingen sinds vier seizoenen weer kind aan huis is. Voor Wouter Bakelaar draait het spelen bij SNS om veel meer dan alleen voetbal. “Als het niet gezellig is, is het voor mij niet waard om te voetballen. Uiteindelijk komen de prestaties dan vanzelf.”

0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoeree

En wat betreft dat laatste heeft de marketeer van de gemeente Goeree-Overflakkee een punt. Want na een goede start, vindt SNS zichzelf terug in de top van de vierde klasse. De club waar hij dus zijn eerste stapjes op een voetbalveld zette. “Daar is mijn carrière, als je het zo mag zeggen, echt begonnen. Vervolgens heb ik zes jaar bij Den Bommel gespeeld, ben ik nog een keertje heen en weer gegaan, om via FIOS uit Achthuizen hier weer terug te komen. De cirkel rond.”

Gezelligheid

En Bakelaar weet precies waarom hij die cirkel graag rond wilde maken. “De gezelligheid is heel belangrijk. We zijn een diverse groep, met verschillende leeftijden, maar weten elkaar allemaal te vinden. Heel verschillend, maar toch één geheel.” Want ondanks dat hij een hekel heeft aan verliezen, staat een goede sfeer bovenaan het lijstje. “Je moet het vooral gezellig hebben met elkaar. Na een nederlaag is het echt wel eventjes balen, maar na een halfuurtje moet de knop weer om.” Gelukkig winnen ze dit seizoen dus vaker dan ze verliezen. “We vullen elkaar goed aan binnen het veld. De één brengt voetbal, de ander weer ervaring of doelpunten.” Met zijn 27 jaar wordt hij, naar eigen zeggen, gezien als ‘oud’. “Ik denk wel dat de jongere gasten in ons team mij zo wel zien. Ik was ook al vrij jong toen ik bij de senioren kwam, dus wat dat betreft heb je ook wel een hoop ervaring.” Voor iemand die zo leeft van de gezelligheid, waren de afgelopen maanden lastig, vertelt Bakelaar. “Je mist gewoon die sociale contacten, lekker met elkaar op het veld staan.” Toch was het ook wel even lekker, moet hij bekennen. “Eventjes niet die verplichtingen, dan heb je ineens veel tijd over. Maar als je dan weer eenmaal staat te trainen, weet je weer wat je hebt gemist.”

bazen

Uitdaging

Ondertussen hield hij zichzelf fit. “Dan ga ik hardlopen of een stukje mountainbiken. Ik ben wel echt een voetballende hardloper. Vijf kilometer binnen twintig minuten, dat doe ik graag, maar voetbal blijft de passie.” Die inzet kan SNS in het restant van de competitie goed gebruiken, want de start was veelbelovend. “We hebben het geluk wel een paar keer aan onze kant gehad, maar dat dwing je misschien ook af. Bij een tegenslag gaan we gewoon door, dat is ook wel de kracht van onze groep.” Dat is overigens wel een vrij smalle groep en dus maakt Bakelaar zich een klein beetje zorgen voor de komende tijd. “Zoveel wedstrijden, in een korte tijd, terwijl we lang stil hebben gelegen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat…” Ook in Stad aan ‘t Haringvliet wordt dat een uitdaging, denkt hij. “Het gaat bij ons zeker invloed hebben. We hebben niet een enorm grote groep, dus lever je al snel in.” Mede daardoor zet Bakelaar niet te hoog in. “Het klinkt misschien gek, maar we moeten ons vooral zien te handhaven. We mogen echt niet in die vijfde klasse terechtkomen. Realistisch gezien verwacht ik ons niet in die top vijf.” Toch zal hij er alles aan gaan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. “Ik geef altijd honderd procent, ben er echt mee bezig. Vind het ook leuk om die jonge gasten te helpen, ik denk dat ik wel een fijne ‘teamplayer’ ben.”  Dat komt mede door zijn multi-inzetbaarheid. “Trainers zoeken altijd een beetje naar mijn beste positie. Op het middenveld of voorin, het maakt mij niet zoveel uit.” Met zijn snelheid en explosiviteit staat hij te trappelen om weer te beginnen. “Voorlopig hoeven we ons over de stand nog geen zorgen te maken en kunnen we lekker vrijuit gaan voetballen!”

Klik op SNS voor het laatste artikel van de club.