Talentvolle Op den Brouw richt zich op volgend seizoen bij Smerdiek

SINT MAARTENSDIJK – Hij mocht dit seizoen al meermaals ‘ruiken’ aan het seniorenvoetbal en maakte tijdens zijn invalbeurten bij vierdeklasser Smerdiek de nodige indruk. Zo viel Ward op den Brouw (18) ook sterk in tegen FC de Westhoek. Een doldrieste actie van een van de Westhoek-verdedigers maakte echter abrupt een einde aan zijn seizoen. Op den Brouw brak na de charge net buiten de zestienmeter zijn sleutelbeen.
dakraam_251134
“Het is niet direct het compliment waar ik het eerst aan zat te denken, dat zo’n rare overtreding blijkbaar nodig was om me af te kunnen stoppen. Ik had direct wel door dat het fout zat. In mijn ooghoek zag ik die verdediger om me af stormen en kon geen kant meer op. Ik viel lekker in en maakte een paar fijne acties. Blijkbaar dachten ze bij FC de Westhoek dat ze daar even een stokje voor moesten steken….”

De speler van de JO19 moest zich een kwartier na zijn invalbeurt weer laten vervangen en ging direct op weg richting huisartsenpost. Daar was het na een röntgenfoto niet zo moeilijk om te zien waar het probleem zat.. “Dat sleutelbeen was volledig af. Het is niet persé een mooie breuk, maar toch wilde men niet direct opereren. Nu moet ik drie maanden mijn arm dragen en hopen dat het op een natuurlijke manier zo aan elkaar groeit.”

Op den Brouw, inwoner van Sint Maartensdijk, hoopt komend seizoen bij de eerste selectie aan te kunnen sluiten en dan voor zijn kansen te kunnen gaan. “Het is toch mooi om bij de club op je eigen dorp in het eerste elftal te mogen spelen. Ik heb er nu al een aantal duels aan kunnen proeven en dat smaakt zeker naar meer. Het gaat allemaal net wat sneller dan bij de jeugd. En ook een flink stuk feller en fysieker. Daarvoor hadden ze me wel gewaarschuwd en ik denk dat ik me daar wel prima in staande heb kunnen houden. Al was die laatste ‘vliegende klapper’ wel een harde kennismaking met het seniorenvoetbal moet ik zeggen…”

Dat hij nu tijdelijk niet kan voetballen is vervelend, maar ook naar de sportschool gaan is even een no-go. “Ik ga normaal vier tot vijf keer per week. Maar nu mag ik alleen maar mijn beenspieren belasten. Ik moet overal op letten dat ik niet per ongeluk mijn arm en bovenlijf teveel belast want dat kan nadelig zijn voor de breuk. Bovendien is het mijn schrijfarm, dus ook studeren is nu behoorlijk lastig. Ik heb al een aantal toetsen niet kunnen maken, dus loop daarmee achter. Al bij al een behoorlijk vervelende blessure met impact. Toch ga ik er vanuit dat het allemaal goedkomt. Volgend seizoen ben ik er sowieso zeker weer bij!”

Klik op Smerdiek voor het laatste artikel over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Sven d’Hooghe zit nog altijd volop in zijn revalidatieproces  

CLINGE – Hij mag inmiddels weer voorzichtig lopen op de loopband en binnenkort gaat Sven d’Hooghe voor het eerst...

MVV’58 5 heeft een uitstekend scoutingsnetwerk

Vandaag gaan we in gesprek met Niels van Oort van MVV’58 5. Niels is op zijn zevende begonnen met...

Alkan Uzun en DIA zijn ‘een match’

Toen hij afgelopen seizoen zonder club zat en zichzelf de vraag stelde welke club bij hem zou passen, stond...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.