Talenten ‘Bedje’ en ‘Pas’ breken door bij Oranje Wit

Oranje Wit leidt talenten op voor het eigen eerste elftal. Dat houdt de club in elk geval op eerste-klasseniveau. Vorig seizoen al haalde trainer Faysal Kadi Wahabi de beide, nu 20-jarige talenten Bedirham Yildirim en Pascal van der Kooij bij zijn A-selectie.

DORDRECHT – Binnen een voetbalteam krijgen spelers vrijwel allemaal een nickname. ,,Mijn teamgenoten vonden Bedirham kennelijk te lastig. Het werd al snel Bedje. Ik ben eraan gewend. Ik weet inmiddels niet beter”, verklaart Yildirim, die wel met zijn roepnaam kan leven. Pascal werd ‘Pas’ of soms ook ‘Passie’. Bedirham Yildirim kreeg van Kadi Wahabi op zijn achttiende jaar al de eerste speelminuten. ,,Vooral begin 2020 was ik erop gebrand om mij te laten zien. Toen kwam corona en was het voorbij. Dat is voor iedereen vervelend, maar zeker als je zo jong bent en op het punt staat om door te breken.”

Hij vervolgt: “Ik ben al veertien jaar bij Oranje Wit. Speelde in de D1 eerste divisie, landelijke top, in een competitie met onder meer PSV en Willem II. Wij waren met die ploeg het hoogste amateurteam van Nederland. Sindsdien heb ik altijd de ambitie om, evenals mijn broer Ismaïl, via Oranje Wit het betaalde voetbal te halen en dat gevoel is er nog steeds. Eventueel via een tussenstap in de top van het amateurvoetbal. Mijn broer was 24 jaar toen hij het betaalde voetbal inging. Ik heb dus nog even.”

Binnen het team heeft Yildirim een verantwoordelijke positie ‘op zes’. ,,Ik ben niet de grootste, maar ik grijp wel in waar nodig. Bovendien zoek ik altijd naar voetballende oplossingen. De trainer coacht mij waar mogelijk en dat waardeer ik enorm.”

Doorgroeien
Pascal van der Kooij weet zich dit seizoen met nummer acht verzekerd van zijn plaats op het middenveld. ,,Ik ben blij met het vertrouwen van de trainer, bovendien hebben wij een goede band met hem. Ik heb vooralsnog mijn doelstelling bereikt. Ik wilde altijd heel graag het eerste elftal halen en dat lijkt nu gelukt. Het is in Dordrecht toch het hoogste niveau. Daar ben ik echt trots op.” Van der Kooij wil met deze selectie doorgroeien. ,,Wij kunnen beter en dat moet resulteren in een plaats bij de beste vijf.” Wat beide jonkies betreft mag het wel weer om het ‘echie’ gaan. ,,In augustus organiseert Oranje Wit het eigen Zilveren Crab-toernooi. Die prijs moeten wij weer eens binnenhalen”, besluit Van der Kooij. Oranje Wit won het eigen toernooi, dat al voor de 27ste keer wordt gehouden, zesmaal.

Voor meer artikelen over Oranje Wit klik hier

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.