Talent Lukas Dingemanse klopt op de deur bij Cluzona

0
104

Hij mag nog eventjes meedoen bij de JO19, maar Lukas Dingemanse heeft de lat een stuk hoger gelegd voor zichzelf. De 17-jarige middenvelder maakt al anderhalf seizoen deel uit van Cluzona 1 en het talent hoopt zo snel mogelijk een basisplaats te veroveren in de hoofdmacht van de blauw-witten.


HappyPoint_desinfectie
Soms is het een voordeel dat je de jongste speler van de selectie bent. Door de nieuwe coronamaatregelen wordt het voor Cluzona 1 erg moeilijk om nog fatsoenlijk te trainen, maar door zijn leeftijd mag de 17-jarige Lukas Dingemanse nog ‘gewoon’ volle bak meetrainen met de JO19-1. “Ik ben blij dat ik op deze manier lekker fit kan blijven”, zegt de middenvelder. “Al train ik het liefst met Cluzona 1, want tijdens die sessies leer ik enorm veel. Het niveau van onze trainingen is bovendien soms hoger dan in wedstrijden, want dan komt ons spel niet altijd goed uit de verf.”

Aanpoten
In het vorige voetbaljaar mocht Dingemanse al een aantal keer meedoen met het team van Marcel van der Sloot en in de winterstop sloot hij vast aan bij de hoofdmacht van de blauw-witten. “Ik was vereerd en blij met mijn overstap, maar moest wel flink aanpoten”, legt Dingemanse uit. “Er waren een aantal dingen die ik vanaf dat moment echt niet meer kon doen in het veld. Op mijn gemak lekker pingelen op het middenveld bijvoorbeeld of een paar keer kappen voordat ik een bal afspeelde. Het tempo ligt enorm hoog.” Dingemanse mocht als rechtermiddenvelder regelmatig invallen en speelde af en toe potjes bij het tweede. “Ik had ook niet verwacht dat ik direct in de basis zou staan bij 1. We hebben een brede selectie, een plek bij de eerste elf moet je verdienen. Ik doe mijn best om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.”

Gevestigde naam
Dingemanse is een jongen van de club. Hij zag met eigen ogen hoe Cluzona de afgelopen jaren een gevestigde naam is geworden in het West-Brabantse amateurvoetbal. “Ik stond bijna elke thuiswedstrijd langs de lijn.” Dankzij de goede jeugdopleiding wordt het niveau hoger en hoger bij de club uit Wouw. Er wordt veel gepraat over Cluzona en spelers van buitenaf komen graag bij de tweedeklasser voetballen. Dingemanse beseft dat het geen makkelijke missie wordt om een basisplaats te veroveren. “Ik ben een technische speler en kan goed dribbelen, maar ik heb ook nog voldoende verbeterpunten. Zo moet ik wat mondiger worden in het veld.”

De tiener heeft een hoge pet op van zijn teamgenoten. Hij is onder de indruk van onder meer het loopvermogen en de wilskracht van Aaron Dekkers en de traptechniek van Daniel Dekker. “Ik leer veel van mijn teamgenoten en merk dat ik beter word. Dit seizoen hoop ik zoveel mogelijk minuten te maken en mijn eerste goal voor Cluzona 1.”

Klik hier voor meer informatie over Cluzona
Klik hier voor meer artikelen over Cluzona