Tahamata van Vuren via ‘States’ naar Sleeuwijk

0
294
Thamata Vuren Sleeuwijk

Vuren nam afscheid van de derde klasse met een degradatie, zwaaide de naar Altena vertrekkende trainer Rick Kolff uit en kon in de slotfase van het seizoen ook niet meer rekenen op Michaël Tahamata. De toekomstig speler van kersvers tweedeklasser Sleeuwijk vertrok eerder bij Vuren om nog twee maanden te vertoeven in de Verenigde Staten.

VUREN – Sportief gezien was het voor Vuren een teleurstellend seizoen in de derde klasse E, waar ruim voor de afloop van de competitie al duidelijk was wat de lotsbeschikking van de brigade van Rick Kolff zou zijn. Alleen hekkensluiter SV Capelle haalde minder punten.

Kolffs opvolger Gilberto Smit, die afkomstig is van ASH, zal bij zijn nieuwe club dus aan de slag moeten in de vierde klasse. Hij weet daarbij in ieder geval zeker dat hij niet meer de beschikking zal hebben over vleugelspeler Michaël Tahamata. Tahamata is volgend seizoen in het zwart-wit van Sleeuwijk te bewonderen, de club die in de competitie waaruit Vuren degradeerde na een tomeloze inhaalrace de titel nog pakte ten koste van GDC dat een straatlengte voorsprong verspeelde.

Avontuur
Het verhaal van Michaël Tahamata is bijzonder. Van kinds af aan speelde hij voor Vuren, waarna hij in het pre-coronatijdperk (in 2019) zijn enkel brak in een duel met Asperen. Terwijl hij aan het revalideren was van de breuk, besloot Tahamata een andere koers te gaan varen: hij besloot de overstap te maken naar Leerdam Sport’55. Het herstel vergde echter zodanig lang dat hij de rood-witte formatie uit Leerdam nauwelijks van dienst kon zijn. Na overleg met trainer Rick Kolff besloten hij en zijn broer Petrus terug te keren naar Vuren waar hij in de zomer van 2021 weer fit genoeg was om aan te treden. 

Fysiotherapeut Tahamata schuwde dus het avontuur niet en dat onderstreepte hij in de afgelopen maanden door een bijzondere keuze te maken: hij maakte zijn overschrijving naar Sleeuwijk bekend, maar besloot ook om een buitenlands avontuur aan te gaan. In de Verenigde Staten is hij twee maanden actief voor Miami Dutch Lions in de National Premier Soccer League. Een geslaagde try-out, vorig jaar november, zorgde ervoor dat hij zich in de picture speelde bij de club uit Miami, waar hij in de periode van mei tot en met juli zal meetrainen maar ook oefen- en competitiewedstrijden zal spelen.

Over de reden van zijn vertrek was Tahamata duidelijk: hij gaat het avontuur (weer) aan omdat hij niet alleen graag voetbalt maar ook omdat hij ervaring wil opdoen in een andere voetbalcultuur en in een andere leefomgeving. Met de succeswensen van zijn collega’s bij Fysiotherapie Paans in Almkerk op zak is Michaël Tahamata, een nazaat van oud-international Simon, aan een mooi avontuur begonnen.

Voor meer artikelen over VV Vuren klik hier.
Voor meer informatie over VV Vuren klik hier.