Sven Wisse hoopt met SVOD’22 op behoud eerste klasserschap

0
305
Sven Wisse SVOD'22

OOSTKAPELLE – Na het kampioenschap vorig seizoen promoveerde SVOD’22 naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. In de 1e Klasse C van het district West treft de ploeg van middenvelder Sven Wisse, SVOD’22, dit seizoen veel ijzersterke ploegen uit de Rotterdamse regio. Ondanks dat SVOD’22 zich in de gevarenzone terugvindt, is er nog altijd hoop op behoud van het eerste klasserschap.

“Absoluut! En dat moet je ook blijven tot het laatste moment, anders kan je net zo goed direct de handdoek gooien. Het is in mijn ogen echt niet zo, dat we veel minder zijn dan sommige andere teams die in de rechter rij staan. Alleen hebben we al een tijd last van veel en langdurige blessuregevallen in de selectie. Dat wreekt zich dan soms wel in wedstrijden. We voetballen soms echt prima, maar dan ontglipt ons het resultaat en de punten in de slotfase en dat is enorm zuur als je dan achterblijft met lege handen.”

Waar het vorig jaar vaak de goede kant opviel met een kampioenschap tot gevolg, daar is het voor SVOD’22 nu zaak om aan te blijven haken en puntjes te sprokkelen. “Als we compleet staan dan hebben we echt een goede ploeg. Maar in de breedte is de selectie niet heel groot en dat zie je als je bij tegenstanders soms zes of zeven reserves op de bank treft, bij ons zijn dat er vaak maar drie. Vorig seizoen waren wij meestal beter dan onze tegenstanders, nu is dat andersom. Dat wisten we vooraf, maar dan is het wel aanpoten voor iedereen en moet je altijd scherp zijn.”

”Toch denk ik echt dat we een groep hebben, die op dit niveau moet kunnen meedoen. Het is alleen balen, dat er dit seizoen zo’n verzwaarde degradatieregeling is. Dus je moét echt aan de bak om sowieso rechtstreekse degradatie te ontlopen, maar ook om überhaupt de nacompetitie te bereiken.”

De 23-jarige middenvelder was vorig jaar met goals en assists vaak beslissend voor het elftal, terwijl hij het nu met veel minder ‘momenten’ moet doen. Toch is hij wel positief over zijn prestaties, maar vooral over de groei als voetballer. “Ik heb nu wel het gevoel dat ik me als speler meer ontwikkel. Je moet gewoon altijd scherp zijn, sneller handelen, beter kijken en anticiperen. Dat geldt voor iedereen natuurlijk, maar zelf heb ik het gevoel dat ik daarin zeker stappen maak en doorgroeit. Daarom zou ik het enorm balen vinden als dit avontuur in de eerste klasse tot één seizoen beperkt zou blijven, want dan zouden alle inspanningen van vorig jaar tenietgedaan worden . Dat zou doodzonde zijn, voor de club maar ook voor de spelers om op dit niveau beter te worden.”

Wisse begon bij VCK in Koudekerke, vertrok naar JVOZ en keerde terug bij zijn oude club voordat hij vier seizoenen geleden neerstreek op Sportpark Duinhelm. Daar heeft hij het overigens enorm goed naar zijn zin.

“Het is een prachtige club, alles goed geregeld en heel veel mensen die de club een warm hart toedragen. Veel trouwe supporters die altijd komen kijken. Wel een kritisch publiek, maar dat mag ook. Met mooi en goed verzorgd voetbal hebben we vorig seizoen het publiek getrakteerd op mooie wedstrijden. Nu blijven de resultaten uit, ondanks dat we in wedstrijden ook laten zien prima te kunnen voetballen. De samenwerking tussen de spelersgroep en de trainer is goed, wat ook blijkt uit de contractverlenging. Samen willen we proberen om SVOD’22 in deze klasse te houden. Het gat is nu nog overbrugbaar en we zullen het moeten doen met iedereen die beschikbaar is. Als we nu ook in de laatste fase van de wedstrijd het koppie erbij houden en onze kansen afmaken. Dan ben ik er van overtuigd dat we nog voldoende punten zullen pakken.”

Klik op SVOD’22 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SVOD’22 voor meer informatie over de club.