SV Walcheren G1 schrijft clubgeschiedenis met derde kampioenschap op rij

0
143

TERNEUZEN – In de 1e klasse Zuid 1 van het G-voetbal (= voor spelers die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking niet aan het reguliere KNVB voetbal mee kunnen doen) is SV Walcheren G1 voor de derde keer op rij kampioen geworden.

SV Walcheren voorzitter Raymond Winterswijk is na deze prestatie in de geschiedenis van de club gedoken en ontdekte dat sinds de oprichting in 1934 het G-team de eerste ploeg binnen de vereniging is dat 3 seizoenen op rij kampioen is geworden. Een unieke prestatie voor de ploeg van trainers Jens de Ridder, Stijn van Leeuwen en elftalleider Paul Mechielsen.

Op de laatste speeldag van de competitie gingen de Vlissingers op bezoek bij nummer 3 Terneuzense Boys G1G. De thuisploeg is sinds 18 november vorig jaar ongeslagen en zou deze status graag willen behouden. Op Sportcomplex Zuidersportpark trakteerden beide ploegen het publiek op een doelpuntenfestijn.

Walcheren begon veel sterker dan de thuisploeg aan de wedstrijd en na een kwartier spelen stond het al 0-4 door doelpunten van Wilbert Prince, Gilmar Camarco, Nicky Doorenbosch en Joeri Vermeulen. Anthony LaHeijne deed wat terug namens Terneuzense Boys door de 1-4 te maken. Prince bepaalde met zijn tweede goal uiteindelijk de ruststand: 1-5.

In de tweede helft ging Walcheren vrolijk door met scoren. Via doelpunten van Dion Karreman en Jesper Groesser werd het 1-7. Vervolgens maakte namens Terneuzense Boys Joey Wegman, Marc van den Noord en LaHeijne de score wat dragelijker met drie doelpunten. Daarna sloeg Walcheren weer toe via goals van Camarco en Prince, die zijn derde van de middag maakte. Aan de andere kant maakte LaHeijne ook zijn derde doelpunt en bepaalde daarmee de eindstand op 5-9.

Met de titel die wederom geprolongeerd werd én de kwartfinale van de districtbeker, die voor het eerst werd bereikt, kan SV Walcheren G1 terugkijken op een fantastisch voetbalseizoen. ,,De sportieve successen zijn een beloning voor de hele vereniging waar de aandacht voor het G-voetbal ook zichtbaar is gegroeid. Dat motiveert de spelers nog eens extra en wat ik dan mooi vind om te zien is dat er op een trainingsavond weer iemand van buitenaf mee wilt trainen door de positieve verhalen die hij of zij gehoord heeft. Dan zie je toch dat het G-voetbal hier leeft” vertelde De Ridder.