SV Oranje Wit, Club van de Week: Sofie den Butter

Vandaag is er weer een nieuwe dag aangebroken voor Oranje Wit als Club van de Week. Hiervoor spreken we vandaag met speelster en trainster Sofie den Butter (20).

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
Sofie begon met voetballen met een leeftijd van negen jaar. Ze is toen ook gelijk begonnen bij Oranje Wit. Ze is gestart in de E15M en na een jaar alweer doorgestroomd met hetzelfde team naar de MD1. Daarna heeft Sofie een jaar bij de jongens gespeeld om aan haar techniek te werken. Na dat jaar is Sofie weer teruggegaan naar de MD1. Vervolgens is ze met datzelfde team doorgestroomd naar de MC1, MB1. Toen Sofie in de MB1 zat mocht ze vaak wedstrijden meedoen met de MA1, omdat die vaak een extra speler nodig hadden. Toen de MA1 een senioren team werd, ben ik daar gelijk naartoe gegaan.

Op een leeftijd van zestien is Sofie begonnen met training geven. ‘’ Ik begon bij de MO13 (het huidige MO17). Ik ben met ze doorgestroomd naar MO15 en ben er toen zes maanden tussen uit geweest vanwege mijn buitenlandse stage. Na deze zes maanden heb ik MO13 (huidige MO15) opgepakt en werd ik het jaar erna gevraagd om MO11 (huidige mo11) erbij te doen. Toen heb ik vorig jaar MO13 en MO11 beide getraind, maar vanwege mijn studie heb ik besloten dit jaar weer één team te gaan trainen, het huidige MO11-1.’’

Voordat Sofie kwam voetballen, was het geen onbekend terrein. ‘’ Ik was altijd al veel met sporten bezig. Ik danste en reed paard voordat ik ging voetballen. Ik deed altijd mee aan schoolvoetbaltoernooien. Op een dag kwam een vriendin van de basisschool naar mij toe met een krantenknipsel. Hierin stond dat Oranje Wit weer voor het eerst in tijden een meidenteam ging opstarten. Die vriendin had zich ook ingeschreven dus toen dacht ik, waarom ik ook niet? Zo gezegd zo gedaan. En daar sta ik nog steeds. 11 jaar en nog steeds op Oranje Wit. Nu moet ik wel zeggen dat mijn oudere broer bij de pupillen heeft gespeeld op Oranje Wit en mijn vader al ontzettend lang KNVB scheidsrechter is en vaak wedstrijden fluit op de club. De club was voor mijn ouders dus geen onbekend terrein!’’

Oranje Wit voelt als tweede familie voor Sofie. ‘’ Tja.. mijn band met de club. Je kan beter zeggen mijn tweede familie. Elke maandag, woensdag, donderdagavond en de gehele zaterdag ben ik op de club. Ik ben graag aanwezig en heb veel contacten. Ons kent Ons. Hier voel ik ook een stukje verantwoordelijkheid. Ik wil graag altijd alles goed geregeld hebben, waarbij iedereen tevreden is. Ook ben ik beheerder van de FB pagina de meiden van Oranje Wit, hierop post ik een vooruitblik, uitslagen en wedstrijdverslagen.’’

Sofie is erg duidelijk wat ze nog wil bereiken met de club. ‘’ Dat is geen moeilijke vraag! Ik ben ontzettend enthousiast in de ontwikkelingen omtrent het meidenvoetbal. Graag zou ik willen zien dat we als Oranje Wit zijnde een mooie meiden voetbalacademie opzetten en we hierin kunnen groeien. We zijn al ontzettend goed bezig met onze (6!) huidige meidenteams.’’

We vragen Sofie om een blik op het komende seizoen te geven. ‘’ Tja.. het huidige seizoen. Wat moet ik hier eigenlijk over zeggen? Ik hoop natuurlijk dat we kunnen blijven voetballen. Met de huidige omstandigheden kunnen we ieder geval blijven trainen! Daar ben ik ontzettend blij mee.’’

Tot slot vragen we Sofie om een blik op de toekomst te geven. ‘’ Ik zie mezelf nog lang voetballen bij Oranje Wit! Ook haal ik veel energie uit het training geven en het coachen van de pupillen en ga ik hierdoor een opleiding volgen bij de KNVB.’’

Foto: Cinthia Nijssen

Klik hier voor meer informatie over Oranje Wit
Klik hier voor meer artikelen over Oranje Wit

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.