SV Hoedekenskerke is op de goede weg.

0
135

Zaterdag-vierdeklasser SV Hoedekenskerke kent een redelijk seizoen. De ploeg draait mee in de subtop en verraste in het bekertoernooi. Jesse Kaptein is de creatieve spil en één van de belangrijke spelers. “Wij hopen met leuk voetbal Hoedekenskerke weer op de kaart te zetten.”

De 22-jarige aanvallende middenvelder kijkt terug op een succesvol avontuur in het bekertoernooi. Hoedekenskerke schakelde Yerseke uit en verloor uiteindelijk na strafschoppen van zondag tweedeklasser Cluzona. “Je merkt dat we dit seizoen stappen maken als team. Mentaal zijn we gegroeid en voetballend worden we ook steeds beter. Yerseke verslaan en Cluzona op 1-1 houden zijn teamprestaties van formaat.”

Jesse Kaptein speelde in het verleden onder meer voor Kloetinge en JVOZ. De zaterdag vierdeklasser is afhankelijk van de creativiteit van Kaptein. “Ik ben de nummer 10 van Hoedekenskerke en wil elke zaterdag een meerwaarde zijn voor het team. Ik wil de ervaringen, die ik bij Kloetinge en JVOZ heb opgedaan, delen met mijn ploeggenoten. Bij Kloetinge heb ik heel veel geleerd van Kees Mulder.”

De zaterdag vierdeklasser heeft, naast Kaptein, een redelijke selectie met een aantal belangrijke schakels. “Richard Uitterhoeve, Sander Rijk, Sebastiaan La Grand en Emiel Almekinders zijn spelers die de kar moeten trekken en het verschil kunnen maken.
Dat Hoedekenskerke niet altijd even goed draait in de competitie, is volgens de middenvelder te wijten aan een aantal factoren.

“We hebben helaas geen brede selectie en een blessure is bij ons niet op te vangen. Daarnaast is deze vierde klasse een zware competitie, waarbij Luctor Heinkenszand erboven uit steekt. De teams uit het linkerrijtje zijn sterk en enorm aan elkaar gewaagd.”

Kaptein heeft nog altijd ambities, maar is ook realistisch. “Als er een hoger spelend team komt, wil ik daar zeker wel mee in gesprek gaan. Om een stap hoger te maken, zal ik meer verdedigend moeten denken.”