SV Bolnes drukt de resetknop in

0
332
sv_bolnes_trio_trainers

Een poging om het eerste elftal afgelopen seizoen nieuw leven in te blazen mislukte jammerlijk, maar met de komst van trainer Mark van Zanten wordt bij SV Bolnes weer met een zonnige blik naar de toekomst gekeken. “We zijn op zoek naar continuïteit, een trainer en team die voor langere tijd aan ons verbonden is.”

Voor Özkar Cakir voelde het afgelopen seizoen als een slechte film. Opstapelende problemen zorgde ervoor dat hij als technisch verantwoordelijke man veel tijd kwijt was aan het blussen van binnen- en buitenbrandjes. “Dit seizoen heeft mij heel veel negatieve energie gekost. Ik heb het voor de club gedaan, maar ben blij dat het er nu weer goed voor staat.”

Bolnes begon het seizoen nóg hoopvol. Een nieuwe selectie en nieuwe trainer bleken echter geen garanties voor een goed seizoen. “We hadden veel nieuwe spelers, die vanuit alle windstreken naar ons toe waren gekomen. Een groot deel daarvan had echter de laatste jaren geen selectievoetbal gespeeld en daardoor was op de fitheid van het team nogal wat aan te merken aan het begin van de competitie”, zegt Cakir. Toen de fitheid van het team eenmaal was toegenomen, bleek het smeden van een hechte eenheid een lastig punt. “Individueel hadden we misschien wel de beste spelers van de vierde klasse, maar het was geen team. Er gebeurde van alles in en rondom het elftal. Het zegt al genoeg dat we twee trainers hebben versleten. Er liepen constant jongens weg, we moesten constant schakelen. Tijdens de wedstrijden was de discipline ook ver te zoeken. We hebben veel rode kaarten gekregen, een deel daarvan was terecht, een deel ook onterecht, maar als je eenmaal de naam hebt worden er sneller rode kaarten getrokken. Dat er diverse rode kaarten zijn geseponeerd zegt ook wel iets.”

Bolnes degradeerde uiteindelijk roemloos, maar op dat moment was Bolnes al volop bezig om het nieuwe Bolnes in de steigers te zetten. En dat er een nieuw Bolnes staat komend seizoen is een eufemisme, want van de selectie van afgelopen seizoen zal één speler overblijven. “Twee andere jongens zullen lager gaan spelen”, aldus Cakir.

Dat de hoofdmacht van de Ridderkerkse volksclub een geheel nieuw gezicht krijgt is te danken aan de aanstelling van de nieuwe trainer Mark van Zanten. De oefenmeester was de afgelopen seizoenen werkzaam bij derdeklasser LMO. In zijn kielzog gaat het hele eerste elftal mee. “De ambitie is dan ook om volgend seizoen te promoveren, maar we willen vooral stabiliteit, continuïteit en rust rond het eerste elftal creëren. Daarnaast zijn we ook bezig om met de onder 23 een stap te maken. Trainer daarvan is Steve Ebicilio.”

“De club zit bij de jeugd in de lift. We zijn in korte tijd gegroeid naar driehonderd leden en verwachten binnen een niet afzienbare tijd het vierhonderdste lid te begroeten. Het enige wat we nog missen is een eerste elftal waarop we weer trots kunnen zijn. Je eerste is toch het uithangbord van je vereniging.”

Klik op SV Bolnes voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SV Bolnes voor meer informatie over de club.