BZS Youth Trophy trekt BVO´s

0
396
BZS_YouthTrophy_Foto

Op 19 en 20 augustus organiseert BZS voor de derde keer de RondOm BZS Youth Trophy, het toernooi waar talenten tot zestien jaar uit de regio zich kunnen meten met leeftijdgenoten van topclubs.

Volgens voorzitter Van Stijn waren de vorige twee edities van het toernooi erg succesvol, wat een goede voorbode moet zijn voor dit jaar: ¨Sinds we dit toernooi organiseren groeit onze club en dit is ongetwijfeld een van de oorzaken daarvan. Er stonden vorig jaar zo’n 1250 mensen langs de lijnen. Dat heeft een positief effect op de regio en onze club, we hebben bijvoorbeeld kunnen investeren in nieuwe kleedkamers.̈

Dat het toernooi blijft groeien is te zien aan het deelnemerschap. Dit jaar doen clubs als PSV, Bayer Leverkusen, LOSC Lille en KRC Genk mee. Van Stijn durft echter te dromen: ¨We zijn al stiekem bezig met de organisatie voor volgend jaar, waar we clubs als FC Barcelona en Real Madrid willen verleiden om bij ons een toernooi te komen spelen. Dit willen we realiseren door het vertrouwen van de deelnemers die we nu hebben voor ons te winnen. Grote clubs trekken namelijk ándere grote clubs aan ̈. Zo nam Vitesse O16 deel aan de BZS Youth Trophy in 2022 als onderdeel van de voorbereiding, om vervolgens landskampioen te worden en de beker te winnen. ¨Dat is natuurlijk een mooi uithangbord voor ons toernooi¨, stelt Van Stijn.

Daarnaast trekt het toernooi ook de nodige scouts aan volgens Van Stijn: ¨Vorig jaar stroomden ze binnen, van onder anderen Ajax, Manchester United en Bayern München. Dat is voor jongens uit onze regio natuurlijk een hele mooie kans om je in de kijker te spelen¨.

Klik op BZS voor de laatste artikelen over de club
Klik op BZS voor meer informatie over de club