SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit dat de club het aandurfde een professionaliseringsslag te maken, onder andere door het aannemen van een betaald hoofd jeugdopleiding en een aantal betaalde trainers. Dat werpt nu z’n vruchten af.

Naast dat SV Baarn sinds enkele jaren de meeste leden heeft, speelt de club met verschillende teams ook op een steeds hoger niveau. Zeven teams, verdeeld over onder- en bovenbouw, komen dit jaar uit in de hoofdklasse. Dat is in de eerste plaats te danken aan hoe het er op dit moment aan toegaat in de jeugdafdeling. Daar zien we steeds meer gediplomeerde trainers. En het mooie is, nagenoeg alle trainers zijn afkomstig uit de door de club zelf genoemde SV Baarn Fabriek. Hoofd jeugdopleiding en hoofdtrainer van het eerste elftal Hendrin Khandan is in het bezit van UEFA B, terwijl JO15-1 en JO14-1 trainers Jelle de Groot en Raymon Koops afgelopen zomer UEFA C behaalden. Daarnaast hebben Sjoerd van Dijen en Stijn Vermeulen het pupillen/junioren-diploma. De trainers op de groene zijde van Sportpark Ter Eem zijn dus een zeer belangrijk onderdeel van de club op het gebied van het omhoog brengen van het niveau van het voetbal binnen Baarn.

Binnen de jongste jeugd is de visie helder. Iedereen verdient gelijke kansen om in een eerste team te voetballen. Zo trainen alle eerste- en breedteteams samen op de maandag, om op deze manier iedereen op een zo hoog mogelijk niveau te laten ontwikkelen. Sinds een paar seizoenen wordt er tot en met de JO15-1 drie keer in de week getraind en dat geeft het gewenste effect. Want door het ontwikkelen van de jeugdspelers en jeugdtrainers hebben er veel spelers binnen verschillende leeftijdscategorieën een stap kunnen maken naar bijvoorbeeld Almere City, Vitesse en FC Utrecht.

Dit laatste is natuurlijk geen onderdeel van de visie, maar het is zeker een mooi bewijs van de weg die de club is ingeslagen. Ook zijn er in het eerste elftal steeds meer spelers uit de eigen jeugd actief. Mathijs van Hussen, Matthieu van Waning en Nanna Calf hebben vorig jaar de stap van de O19-1 naar het eerste gemaakt en zijn inmiddels van vaste waarde. SV Baarn blijft groeien en produceren, maar is nog lang niet klaar. Eén van de motto’s van de club luidt niet voor niets: ‘de jeugd heeft de toekomst.’ En als het aan SV Baarn ligt, is deze toekomst rooskleurig.

Door Raymon Koops

Klik hier voor meer artikelen over SV Baarn
Klik hier voor meer informatie over SV Baarn

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Talpa Network lanceert derde podcast van ‘The Cast’: De Groundhoppers

Vandaag lanceert Talpa Network 'De Groundhoppers’, een podcast van Metin Karatas en Kevin Kraan die verschillende voetbalclubs afreizen die...

Fieldmanagers delen in nieuwe podcastserie geheim achter goed voetbalveld

In de nieuwe podcastserie Grasmannen vertellen de fieldmanagers van Nederlandse topclubs hoe zij het voetbalveld in de grote stadions...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.