Superieur Jong Groningen wint bij SJC

0
94

Het was een leuke voetbalavond afgelopen zaterdag thuis bij SJC. De neutrale toeschouwer zag de superieur voetballende beloftes van FC Groningen een terechte overwinning behalen. De supporters zagen dat SJC daar inzet en veel passie tegenover wilde stellen. Dit bleek uiteindelijk onvoldoende om het de noordelingen negentig minuten lang echt moeilijk te maken.

Opstellingen

Er was toch een duidelijke reden dat bezoekers zo veel beter waren. Omdat de eredivisie stil lag wegens de interland tegen Duitsland, benutte trainer Alfons Arts de mogelijkheid om vijf 1e elftalspelers het veld in te sturen. Daaronder Mateo Cassierra, de van Ajax gehuurde miljoenen aankoop.

Ook SJC begon in een gewijzigde opstelling. Door het ontbreken van de geblesseerde Tom Broekhuizen en de op de als reserve aangekondigde Trecy Kapata stond er een compleet veranderde verdedigingslinie. Met Mike van Toor nu in het centrum, Jordy Groot weer terug  op links en op rechts Hakan Bayram. Omdat ook Stef van der Zalm wegens een blessure ontbrak zagen we Levy Berends in de basis starten.

Eerste helft

Al direct werd duidelijk dat het voor SJC heel erg moeilijk zou worden. De vaardige Groningers  bezorgden handenvol werk. Duels waren stevig en konden door de hardwerkende  SJC-ers nauwelijks worden gewonnen.  Groningen was natuurlijk sterker maar aanvankelijk creëerden zij nauwelijks scoringsmogelijkheden.

Pas na een ruim half uur kwam er een eerste schot op doel met even later  een gevaarlijk uitziende kopbal die net naast het doel verdween. Die speelruimte ontstond omdat SJC toen iets opportunistische de aanval zocht.

Eerst, na zo’n 20 minuten, had SJC zich een beetje onder druk vandaan weten te spelen. Een korte periode  was vooral Dario Lovecchio een plaag voor zijn directe tegenstander, kwam men vaker in de buurt van het Groninger doelgebied en kon SJC het de verdedigers echt moeilijk maken. Na de al genoemde Groningse kansen viel in de 38e minuut het doelpunt toch aan de andere kant.  Vanuit een corner was het de al eerder genoemde Cassiera die doelman Kevin Schelvis het nakijken gaf.

Maar SJC kon voor rust toch nog iets terug doen.  Jordy Groot stak het veld over om zich over een vrije trap te ontfermen. De specialist zag dat zijn inzet werd doorgekopt en uiteindelijk in een rommelige situatie door Tom Duindam werd afgerond: 1-1.

Tweede helft

Met die stand kwam de rust en de vraag was of de amateurs van SJC de professionals van Groningen partij zouden kunnen blijven geven.  Maar al na ruim vijf minuten viel de 1-2.  En daar zou het niet bij blijven. De Groningers voerden het tempo op. Hun balvaardigheid,  tezamen met handelingsnelheid  en loopvermogen, zorgden met regelmaat voor vlot lopende combinaties. Waardoor SJC het steeds moeilijker kreeg hen buiten de 16 te houden. Daardoor werd het na 55 minuten 1-3.

Met Chris Hoogervorst , Tim Gorter en Stroil in de ploeg  kwam er even meer lucht maar al gauw moesten ook zij ervaren dat dit Groningen nauwelijks af te stoppen was. Met nog een kwartier te gaan kwam er 1-4 op het scorebord en in de 85e minuut ook nog 1-5. Daarmee kwam er het einde aan wat een Groninger voetbalshow kan worden genoemd.

SteDoCO

De volgende wedstrijd van SJC  is tegen Stedoco. Zij wonnen 0-1 tegen Eemdijk.  De ploeg, die trainer Frans Adelaar zag vertrekken en nu onder leiding staat van Gijs Zwaan, staat bekend als een stugge ploeg met veel kwaliteit. Toch is SJC tegen hen zeker niet kansloos maar winnen zal ook geen eenvoudige zaak blijken. Mogelijk met Stef van der Zalm en Tom Broekhuizen weer in de basis moet Sjaak Polak  de juiste weg uitstippelen om de winst vanuit Hoornaar mee naar Noordwijk te nemen.