Subtop moet volgens routinier Thomas van der Spek haalbaar zijn

0
223
thumbnail_GVDB9450- 1

Door een reeks aan langdurige blessuregevallen moeten de nieuwelingen bij RKSV Halsteren noodgedwongen sneller dan verwacht veel meer speelminuten maken. Het is volgens routinier Thomas van der Spek (30) een logische reden voor de wisselvallige start van de vierde divisionist.

“Er is doelbewust voor een nieuwe koers gekozen door jonge, getalenteerde spelers uit de regio naar Halsteren te halen. Sommigen van hen komen van een derde- of tweedeklasser ineens bij een vierde divisionist terecht en hebben logischerwijs tijd nodig om zich aan te passen, om te leren en om zich staande te houden op dit niveau. Als je dan ineens vlugger dan gepland al voor de leeuwen wordt geworpen, dan is het normaal dat je qua resultaten dan soms steken laat vallen. Daar doet niemand moeilijk over maar is realiteit. In het verleden hadden we in de selectie ook altijd gasten die een verleden hadden in het betaalde voetbal. Dat is een groot verschil met talenten die nog nooit op een niveau van Halsteren gewend zijn geweest. Toch zie je die jongens ook wekelijks groeien.”

Van der Spek is, op een jaartje SV Dosko na, al vijftien seizoenen lang onbetwist één van de sterkhouders in de Halsterse selectie. Met zijn routine is hij een verlengstuk van de trainer en ook probeert hij op het trainingsveld en tijdens de wedstrijden de jongere gasten zoveel mogelijk te steunen, sturen en coachen. “Het is mooi dat ik daar mijn bijdrage aan kan en mag leveren. Je ziet die jongens steeds meer en dat is mooi om als routinier met nog een aantal ervaren jongens daarin en voortrekkersrol te vertolken.”

Dat de resultaten in de competitie momenteel nog niet altijd positief hebben uitgepakt, dat is volgens de centrale verdediger niet meer dan logisch. “Als je al heel snel de inbreng van Giovanni Moerland en Nishant Jagernath moet missen, dat vang je niet ineens op. Met onder meer Jasper Gunter, Jeremy de Witte, Dennis de Geus en Sven Oerlemans hebben we er spelers bijgekregen met veel kwaliteiten, maar die moeten de tijd krijgen. Maar dat gaat nu simpelweg niet vanwege de lijst aan afwezigen. Je ziet dan in wedstrijden dat we in fases heel goed voetbal laten zien, maar dat er ook momenten bijzitten dat we door de ondergrens zakken qua niveau. Dat verval is dan het verschil tussen wel een resultaat eruit slepen of uiteindelijk met lege handen staan. En hoewel ik al wat jaren meedraai, ga je dan toch soms ook mee in het verval. Hoe vervelend dat ook is. Daardoor denk ik wel dat we tot op heden misschien ook iets te weinig punten hebben gepakt voor hetgeen we hebben laten zien.”

In de vierde divisie steken er volgens Van der Spek een vijftal ploegen boven de rest uit en is er daarachter een hele brede middengroep waartoe ook Halsteren behoort. “Het is voor ons als ploeg vooral zaak dat we ons zo snel mogelijk veilig spelen en dan onbevangen dit seizoen kunnen uitspelen. Op die manier valt er wat druk weg en kunnen die jonge gasten, want het overgrote deel is begin of half de twintig, zich prima verder ontwikkelen op dit mooie niveau. De vierde divisie is op dit moment ook zeker de klasse waar we met Halsteren ook thuishoren. Handhaven moet dan ook in mijn ogen zeker geen probleem opleveren. Al moeten we het natuurlijk wel zelf afdwingen met z’n allen. Daar heb ik alle vertrouwen in, want als er straks weer wat sterkhouders fit zijn dan ben ik er van overtuigd dat een plek vlak achter die vijf sterkste ploegen zeker tot de mogelijkheden behoort.”

Klik op Halsteren voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Halsteren voor meer informatie over de club.