Sturrus goed op zijn plek bij Papendrecht

Papendrecht maakte voor Kerstmis al bekend dat Johan Sturrus (48) ook volgend seizoen de hoofdtrainer is op sportpark Slobbengors. De voormalig speler en assistent-coach van ASWH is uitstekend op zijn plek bij Papendrecht, waar hij in de zomer van 2018 voor het eerst hoofdtrainer werd. In zijn eerste seizoen promoveerde hij met Papendrecht direct naar de eerste klasse, waarin zijn ploeg het dit seizoen uitstekend doet.

PAPENDRECHT – Na zestien competitieduels stond Papendrecht op twintig punten en een doelsaldo van 20-20. Daarmee waren er op dat moment drie van de veertien ploegen in de competitie die minder scoorden, maar alleen koploper Kloetinge kreeg minder goals tegen. ,,Voor dat laatste verdienen onze centrale verdedigers Nick Kamerling en Edinho Goodett en onze keeper Roy Rijntjes in het bijzonder een groot compliment, maar we doen dat echt met z’n allen. Ook onze aanvallers en middenvelders leveren altijd hun defensieve bijdrage. Dat is voor ons ook nodig, anders zouden we het echt niet redden in de eerste klasse”, weet Sturrus.

Eind november verloor Papendrecht met 4-0 bij het goed presterende LRC, maar in alle andere wedstrijden kon Papendrecht als promovendus uitstekend partij bieden. Daarbij is vooral de counter van Papendrecht een groot wapen. Met rechtsbuiten Jay Luciano, spits Justin Grootenboer en linksbuiten Koen Lighaam beschikt Papendrecht over drie snelle aanvallers. ,,Daarom kunnen tegenstanders nooit te ver naar voren verdedigen tegen ons, want met één goede pass zijn onze aanvallers weg en niet meer in te halen. Soms hebben we nog te weinig de rust om verzorgd te spelen via het middenveld, maar daar werken we hard aan. Ik ben vooral erg tevreden over de energie die mijn spelers in de wedstrijden en trainingen stoppen.”

Sturrus is blij met de start van de tweede seizoenshelft, waarin Papendrecht de uitwedstrijden bij Sliedrecht (0-1) en Oranje Wit (0-3) knap won en thuis gelijkspeelde tegen Heerjansdam (1-1) en Nivo Sparta (2-2). ,,Die twee thuiswedstrijden hadden we allebei moeten winnen, maar helaas kregen we op het eind een lullige goal tegen. Anders hadden we gewoon twaalf punten uit vier duels gepakt na de winterstop en hadden we vierde gestaan bij de carnavalspauze, nu stonden we tiende. Dat geeft aan hoe klein de verschillen nog zijn. Ik wil graag omhoog kijken met deze groep, maar het belangrijkste voor dit seizoen is dat we ons handhaven. Vorig seizoen had nummer twaalf VVGZ na 26 speelrondes ook maar zes punten minder dan nummer drie Heerjansdam, maar VVGZ vloog er wel uit in de nacompetitie en speelt nu in de tweede klasse. Dat is ook een hartstikke zware en leuke competitie, maar we zijn trots dat we nu eersteklasser zijn en willen daar nog wel een tijdje blijven.”

Meer informatie over VV Papendrecht? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van de Alblasserwaard.

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.