Stuntploeg Moerse Boys gaat zich niet ingraven in de hoofdklasse

0
125

Na twee opeenvolgende promoties komt Moerse Boys dit seizoen voor het eerst in de clubhistorie uit in de hoofdklasse. De stuntploeg uit KleinZundert bereidde zich in Goirle voor op het nu al memorabele seizoen.

Een groep van zo’n 25 spelers in oranje shirts dromt zich samen rondom een dug-out waarop met verf het woord ‘gasten’ staat geschreven. Het is zaterdagavond en hier in Tilburg oefent Moerse Boys deze zomeravond tegen eersteklasser Sc ’t Zand. Op het winderige en sfeerloze bijveld is de ambiance ver te zoeken en de wedstrijdvorm is ook nogal bijzonder. Er wordt driemaal een halfuur gespeeld, zodat beide coaches steeds compleet verschillende elftallen het kunstgrasveld op kunnen sturen. Terwijl elf oranjehemden van Moerse Boys 2 het moeilijk hebben tegen de Tilburgers, laat hoofdtrainer Jurgen Arnouts de spelers van het eerste elftal verderop meerdere loopoefeningen afwerken. “Het is natuurlijk leuk om met de hele selectie op pad te gaan. We gaan straks barbecueën en dan de binnenstad van Tilburg in met z’n allen”, zegt hij na het met 3-1 verloren duel. “Maar in tegenstelling tot veel andere amateurclubs hebben we dit weekend ook echt als een trainingskamp benaderd. We hebben goede trainingen achter de rug en deze wedstrijden passen binnen onze pittige voorbereiding. Dit seizoen zijn de tegenstanders beter dan ooit. En we willen geen modderfiguur slaan in de hoofdklasse.”

ORANJE-LEGER
De woorden van Arnouts, die in totaal aan zijn vierde seizoen begint bij Moerse Boys, geven aan dat de feeststemming bij de Klein-Zundert alweer een tijdje heeft plaatsgemaakt voor de focus op nieuwe successen. Dat duurde wel eventjes en dat is niet zo gek. Voor het oog van honderden in het oranje gehulde fans promoveerde Moerse Boys op 17 juni in Amersfoort naar de hoofdklasse door het het Drentse VKW met 1-0 te verslaan. Wat volgde was een heus volksfeest: op het veld in Amersfoort na de historische zege en later die dag in de kantine op sportpark Akkermolen. Een dag later werd het team voor het oog van een oranje massa gehuldigd in het centrum van Zundert. “De betrokkenheid bij thuiswedstrijden van Moerse Boys is al jaren groot en ook bij uitduels konden we de afgelopen jaren rekenen op een enorm oranje leger”, zegt Arnouts. “Vandaag in Tilburg zag ik ook veel gezichten die ik vorig jaar niet zag bij oefenpotjes en dat zegt wel iets. Volgens mij is de populariteit van Moerse Boys naar enorme hoogte gestegen sinds onze promotie.”

Moerse Boys speelt dit seizoen op het derde amateurniveau van Nederland. Hoe hoger je speelt, hoe verder je moet reizen. De club uit Klein-Zundert speelt in de hoofdklasse uitwedstrijden in plaatsen als Lichtenvoorde, Zieuwent en Sivolde tegen veelal onbekende tegenstanders. Dus gaat het oranjeleger op roadtrip door heel Nederland om hun clubhelden als klein duimpje te zien aantreden tegen reuzen van amateurclubs. Want het is behoorlijk abnormaal dat een club waar spelers gewoon netjes hun contributie betalen het fl ikt om tweemaal op een rij te promoveren.

AANVALLENDE SPEELSTIJL
Wie je tien jaar geleden in Klein-Zundert had verteld dat er dit seizoen hoofdklassevoetbal gespeeld zou worden op sportpark Akkermolen was ongetwijfeld voor gek verklaard. Maar toch komen veel grotere streekgenoten als Baronie en Halsteren op bezoek in Klein-Zundert. Hoe gaat Arnouts de concurrenten aftroeven in de hoofdklasse? “Dat zullen we van wedstrijd tot wedstrijd bekijken”, aldus de sympathieke trainer. “Alle tegenstanders zijn nieuw voor ons, ik ben erg benieuwd hoe sterk we zijn in vergelijking met de concurrentie.” In de eerste en ook in de tweede klasse speelden de oranjehemden volgens een duidelijke, aanvallende speelstijl en domineerde Moerse Boys vele ploegen met oogstrelend voetbal. “En we zijn niet van plan om ons nu ineens helemaal te gaan ingraven omdat we op een niveau hoger spelen”, belooft Arnouts. “Ik hou van aanvallend voetbal en hopelijk kunnen we ons publiek wederom vermaken op die manier.” Moerse Boys draaide een voorbereiding van maar liefst zes weken voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd en dus was de zomervakantie kort voor Arnouts en zijn mannen. Ook in de korte break heeft de trainer het voetbal niet losgelaten. “Tijdens de vakantie heb ik meerde boeken gelezen die me inspiratie gaven. Ik wil mezelf als coach blijven ontwikkelen en ik heb weer een aantal nieuwe inzichten opgedaan, die me hopelijk helpen in het nog beter maken van mijn spelers.”