Straatvoetballer Mounir El Ouazizi blikvanger bij Unitas

0
162

Met de komst van Mounir El Ouazizi dient zich bij Unitas een rasvoetballer uit Rotterdam-Zuid aan. Een laatbloeier. Pas op zijn zestiende sloot hij zich bij een club aan. Tot dan voetbalde hij op pleintjes. Via Zwart Wit’28, Feyenoord, Delta Sport, DOTO, RVVH, DRL en LRC Leerdam landde hij in juli van dit jaar op Molenvliet bij Unitas.

GORINCHEM – Straks hebben wij het over zaalvoetbal maar Unitas is uiteraard in de eerste plaats een veldvoetbalclub en wat voor een op dit moment. Zowel de zaterdag- als de nog altijd belangrijker zondagtak staat fier bovenaan. Rick Adjei, trainer van Unitas-zondag, zag aanvankelijk licht tegen dit seizoen op toen hij vernam dat hij met zijn team naar het district West II was gedrukt. Na de eerste maanden kunnen we twee zaken concluderen. Er wordt door een aantal ploegen in West heel aardig gevoetbald. Mogelijk wat beter dan in Brabant, maar Unitas steekt er met kop en schouders bovenuit. Na acht wedstrijden staan er 24 punten op het Gorcumse conto. Normaal gesproken was de eerste periodetitel al binnen, maar in de eerste klasse B gaat deze over twaalf duels omdat het Rotterdamse Kocatepe door de KNVB uit het programma is gehaald.

Zaalvoetbal
Aan het einde van dit jaar loopt het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi weer in De Oosterbliek, met Unitas als topfavoriet. Het mag dan met een mix van zaterdag- en zondag-selectiespelers meedoen. Mounir El Ouazizi – hij speelde in de eredivisie bij ZVV Den Haag – was al eens voetballer van het toernooi. Met hem erbij heeft Unitas een team van eerste-divisieniveau. ”Ik was onlangs bij de zaalderby tussen ZVG en Jogadores CF. Man, wat had ik toen graag mijn schoenen aangetrokken en meegedaan. Jammer, maar die wedstrijd kwam nog te vroeg. En wat het Unitas-zaalteam betreft, daarvoor hebben wij zo veel kandidaten waardoor ook die selectieprocedure zwaar wordt. Natuurlijk moeten wij het toernooi om Proxsys Cup opnieuw winnen.”

Valse start
De multifunctionele Mounir El Ouazizi heeft bij veel clubs in de keuken kunnen kijken. Begonnen als rechtsback is hij ook inzetbaar als middenvelder en aanvaller. ”Mijn beste seizoenen beleefde ik bij RVVH in de hoofdklasse. Wij speelden zo verschrikkelijk goed en wonnen de eerste periodetitel. Helaas misten wij promotie naar de topklasse.” Bij Unitas kent hij een valse start. Na een goede voorbereiding kreeg hij last van een knie en stond heel oktober buitenspel. ”Vervelend, maar dat is ook voetbal. Ik heb keihard gewerkt om weer terug te komen. Ik voel mij nu weer honderd procent.” Tegen Velo kreeg hij zijn eerste minuten en op 4 november speelde hij een uur tegen Den Hoorn. Daarin gaf hij de assist op Daniël Alexander Walu, die de 2-0 binnenschoot.

El Ouazizi speelt in de zaal voor ZVG/Cagemax maar wacht nog even voordat hij ook daar aansluit. ”Dat doe ik pas als ik weer volledig op het veld actief ben. Dat ik in de zaal terugkom is zeker. Ik haal mijn kracht uit zowel veld- als zaalvoetbal. Ik vind dat het elkaar versterkt en dat het je vorm verbetert. Er is nog nooit iemand slechter geworden van voetballen in de kleine ruimte zoals in de zaal.”

Terug naar het veldvoetbal. ”Wij hebben een erg goed team. En misschien nog belangrijker, wij hebben een sterk bezette bank. Dat bepaalt of wij dit gaan volhouden. En spelers blijven tevreden als het team blijft winnen.” El Ouazizi gaat nu op zoek naar een basisplaats. Hij kan zowel op ‘tien’ als op ‘elf’ uit de voeten. Aan de linkerkant lijkt Daniël Alexander Walu onomstreden, dus zal hij zich op de positie achter de spitsen richten. ”Ik hoop ergens mijn plaats te vinden. Waar maakt mij niet zo heel veel uit, als ik maar belangrijk kan zijn voor het team.”

©VoetbalJournaal