Sterk Victoria’03 verpest gepland kampioensfeest Hoeven

0
150

Massale belangstelling, een fietscombi, vuurwerk vooraf, veel strijd en beleving bij beide partijen, een uitstekende scheidsrechter Caluwé, kratten Heineken, die niet aan te slepen waren, veel passie op het veld, een penalty of een schwalbe, geen doelpunten, maar wel een duel, waar de toeschouwers hun hartje bij konden ophalen, uiteindelijk (nog) geen kampioenschap voor vv Hoeven. Kortom: een geweldige middag voor de vele honderden toeschouwers, die getuige ware van het koningsduel tussen de aanstaande kampioen Hoeven en Victoria’03.

Alles wat een kampioensduel in zich kan hebben, werd ook op de prachtige grasmat van Sportpark Albano gelegd. Alleen de treffers verschenen niet op het scorebord. De spanning en de beleving, alsmede de entourage, maakten echter alles goed. Een sterk opererend Victoria’03, dat geen zwakke schakel kende, maakte het de aanstaande kampioen Hoeven zo lastig, dat het geplande kampioensfeest in elk geval nog een weekje uitgesteld moest worden.

De technische staf van Hoeven, met trainer Erik Koenraads als spreekbuis, kon niet anders dan toegeven, dat er maar één ploeg het meeste recht op de overwinning had en dat dit Victoria’03 was. Met name in de tweede helft, had Victoria’03 de overhand en ook veruit de meeste en beste kansen. Hoeven-doelman Frank van Roon zorgde ervoor, dat zijn ploeg niet tegen een nederlaag in Oudenbosch opliep, door prima in te grijpen op kansen voor met name Dennis Tevel en Faris Ouaddaf.

Hoeven, dat bij een overwinning op Victoria’03 verzekerd zou zijn van het kampioenschap in de 3e klasse A, begon sterk aan het duel. Maarten van Overveld kreeg vanaf rechts de eerste kans van de match, nadat de verder onzichtbare Erwin Roks hem puik bediend had. De als valse rechtsbuiten opererende Van Overveld kopte echter voorlangs. Victoria’03, dat het feestje van Hoeven wilde voorkomen, deed echter niet onder voor de Halderbergse collega’s. Oguzhan Kazanci kogelde vanaf 30 meter net naast en Faris Ouaddaf trof doelman Van Roon op zijn weg.

Na een kwartiertje spelen leek Hoeven op voorsprong te komen, toen een corner van Niels Buijs op het hoofd van centrale verdediger Danny van Nijnatten belandde, maar die kopte centimeters naast de goal van doelman Van Sundert. Hetzelfde gebeurde aan de overkant, toen Ricardo de Wit een corner van Oguzhan Kazanci net niet het goede vervolg gaf. Even later kogelde Kazanci een vrije trap, nadat hij op het laatste moment gestuit was met een overtreding, op de vuisten van de sterk acterende doelman Frank van Roon.

Hoeven kwam er af en toe gevaarlijk uit. Zo schoot Robert Frerichs op het lichaam van doelman Niels van Sundert, waarna Mehmet Akif Oruç voor opruiming zorgde. Vlak voor de rust leek Victoria’03 op een 1-0 voorsprong te komen, toen Sjoerd Renne in kon schieten na een voorzet van Anis Ouaddaf, maar Victoria’s middenvelder raakte de paal achter de kansloze Van Roon. Het slotakkoord in de eerste helft was ook nog voor Victoria’03, toen Ricardo de Wit een vrije trap toegewezen kreeg, omdat Dennis Tevel onderuit gelopen was. De vrije trap van de aanvoerder van Victoria’03 smoorde echter in de blauwwitte muur. Met 0-0 op het scorebord, floot de prima leidende Belgische scheidsrechter Caluwé voor de rust.

Na de rust pakte Victoria’03 het goede spel van de eerste helft direct weer op. Toch probeerde Hoeven met speldenprikken onrust in de defensie van Victoria te veroorzaken. Veel verder dan een vrije trap van Robert Frerichs, na een overtreding van Nemanja Pejovic, kwamen de gasten uit Hoeven niet. Kansen kreeg Victoria’03 des te meer, maar doelman Frank van Roon wilde niet meewerken aan een Oudenbosch’ feestje. Zo lag hij in de weg bij een scrimmage, waar Faris Ouaddaf de kans op 1-0 op zijn voet had.

Een uitstekende aanval over links met Dennis Tevel en Oguzhan Kazanci, zorgde ervoor, dat de bal bij Sjoerd Renne kwam. Die probeerde Van Roon met een lob te verschalken, maar zijn bal belandde op het net in plaats van erin. Drie minuten later had Van Roon de redding van de wedstrijd, toen hij, in een een-tegen-een-situatie, Dennis Tevel met een prachtige reflex van de openingstreffer hield. Tevel had zichzelf met een prachtige individuele actie in scoringspositie gebracht.

Hoeven, dat intussen wist, dat SC Gastel met 0-2 bij HVV’24 leidde en dat het daarom zelf ook moest winnen van Victoria’03, begon steeds gehaaster te spelen. Mede daardoor kreeg Victoria’03 de mogelijkheid om snel om te schakelen en kansen te creëren. Zo schoot Oguzhan Kazanci rakelings een vrije trap over. Victoria’03 moest alert blijven, want trainer Erik Koenraads had Jim Franssen ingebracht voor Erwin Roks. Bij zijn eerste balcontact schoot Franssen voorlangs.

Een kwartier voor tijd had Victoria’03 een penalty moeten hebben. Dennis Tevel, wie anders, manoeuvreerde zich door de defensie en werd in het penaltygebied ten val gebracht. Scheidsrechter Caluwé interpreteerde het onderuit gaan van Tevel anders en dacht in de wijze, waarop Tevel viel, een bewuste buiteling te zien en floot af voor een schwalbe.

De tijd tikte weg en Hoeven zag het geplande kampioensfeest minuut voor minuut uit het zicht verdwijnen. Oguzhan Kazanci had het lot van de Hoevenaren nog met een treffer kunnen bezegelen, maar zijn inzet ging in de slotminuut voorlangs. Zo kwam er een eind aan het geweldige duel, waarbij Victoria’03 haar ware klasse laten zien heeft en Hoeven nog een weekje zal moeten wachten om het kampioenschap te kunnen vieren. Dat zal ongetwijfeld volgende week gaan gebeuren, wanneer de formatie van Koenraads in eigen huis Steenbergen treft.