Stéfanie Witvliet Hoofd Jeugdopleidingen meiden- en vrouwenvoetbal

0
177

Mede door het succes van de OranjeLeeuwinnen, mag het meiden- en vrouwenvoetbal van Focus’07 zich in Nederland verheugen in een groeiende belangstelling. Ook binnen Focus’07 merken ze dat het aantal vrouwelijke leden gestaag doorgroeit en deze toename willen ze graag in goede banen leiden.

HappyPoint_desinfectie

ze zijn dan ook zeer verheugd dat ze per direct Stéfanie Witvliet aan onze vereniging hebben kunnen binden als Hoofd Jeugdopleidingen van het meiden- en vrouwenvoetbal. Stéfanie heeft een HBO opleiding Leisure and Events Management afgerond en werkt bij de KNVB op de afdeling marketing. Daarnaast maakt ze momenteel als kitmanager deel uit van de staf van het Nederlands elftal vrouwen onder 19 en is ze eerder actief geweest als teammanager van de KNVB MO14/MO15. Bovendien heeft Stéfanie in de keuken gekeken bij Willem II, Sparta en Feyenoord en is ze vrijwilliger bij UEFA EURO2020. Ook tijdens het WK2019 in Frankrijk was ze actief namens de KNVB. Al deze ervaring komt vanzelfsprekend heel goed van pas bij haar werkzaamheden voor Focus’07 en logischerwijs kent ze als werkneemster van de KNVB ook nog eens de wegen bij de voetbalbond als haar broekzak. Ze voetbalt zelf al vanaf jongs af aan en ze speelt momenteel in het 1e damesteam van 3e klasser v.v. Tricht. Stéfanie is dus een echt voetbaldier. Binnenkort verhuist ze naar Meteren, waar ze gaat samenwonen met Focus’07 1e elftalspeler Thomas van Vark.

De komende periode zal Stéfanie haar tanden zetten in de positionering van de damestak binnen onze vereniging. Net zoals bij de jongens- en mannentak zal er een beleidsplan geschreven worden, waarin werkwijzen, doelstellingen en ambities worden vastgelegd en gestroomlijnd. Op korte termijn zullen teamleiders en trainers van de meiden- en vrouwenteams hierbij betrokken worden, zodat ook zij met hun kennis en ervaring kunnen bijdragen aan het vormgeven van het beleidsplan. Stéfanie: “Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ik zie uit naar een inspirerende samenwerking met de teamleiders en trainers van Focus’07 en hoop hen snel te kunnen ontmoeten. Ik ben benieuwd naar hun ervaringen en ik vertrouw er op dat we veel van elkaar kunnen leren. Samen gaan we werken aan het optimaliseren van de damestak.”

Stéfanie zal deel uitmaken van de Technische Commissie en legt verantwoording af aan Sandra Coenmans, die als bestuurslid en voorzitter van de Jeugd Commissie ook het meiden- en vrouwenvoetbal in haar portefeuille heeft. Sandra: “Ik ben er ontzettend trots op dat we een kanjer als Stéfanie hebben weten vast te leggen voor onze mooie vereniging. Daarmee zetten we onze ambities en toekomstplannen kracht bij. Ik heb er alle vertrouwen in dat Stéfanie met haar enthousiasme en specifieke kennis en kunde heel veel gaat bijdragen om de ontwikkeling van onze meiden- en damestak naar een nog hoger niveau te tillen. Ik zie echt uit naar onze samenwerking!”