Stefan Komduur geniet van RVVH 2.0

0
512
VPRVVH

De busreis van Harderwijk naar Ridderkerk mocht van hem niet lang genoeg duren. “Complete euforie”, beschrijft voorzitter Stefan Komduur de stemming na de behaalde promotie van de hoofdmacht van RVVH.

RVVH beleefde een topseizoen, want eerder al werd het tweede elftal kampioen en pakte ook het onder 23-elftal van de club de titel. “Dit maakt het succes compleet”, zei de opvolger van Mario Papavoine. “Het tweede is gepromoveerd naar de reservehoofdklasse en het is daarom goed dat we met het eerste ook gepromoveerd zijn. Het sluit mooi aan op elkaar.”

Niet dat promotie het afgelopen seizoen een must was. “Het doel was bovendien meespelen en proberen de nacompetitie te halen”, zegt Komduur die de ploeg van trainer Kevin Vink echter een moeizame start zag hebben. Na de eerste periode stond RVVH slechts negende, op afstand van de nummers één en twee, Xerxes en Spartaan’20. Toen het daarna eenmaal gingen draaien was RVVH niet te stoppen. “Bij de winterstop stonden we nog zeven punten achter op Heerjansdam. Wij blijven winnen en Heerjansdam ook. Ze verloren op een gegeven moment een wedstrijd en vervolgens wonnen we het onderlinge duel, waaddoor we op één punten kwamen. Dan hoop je dat ze nog ergens wat laten liggen, maar dat gebeurde niet. In de laatste wedstrijd hoorden we wel dat ze tot diep in de tweede helft achterstonden.”

RVVH begon echter goedgemutst aan de nacompetitie, vol vertrouwen door een serie van negen overwinningen op rij. “Deze ploeg heeft een hoop karakter”, prijst Komduur het team. “Ze schrikken niet erg van een achterstand. We zijn een beetje te vergelijken met Feyenoord, dat ook vanuit een achterstand steeds terugvocht.”

En ook in de nacompetitie was de veerkracht van RVVH weer groots. “In de halve finale tegen Wippolder kwamen we zelfs met 0-2 achter en in de finale met 0-1.”

Komduur kijkt dan ook als voorzitter vol trots en tevredenheid terug op de nacompetitiecampagne. “Door onze tweede plaats hadden we twee thuiswedstrijden en daardoor is het financieel ook aantrekkelijk geweest. De tweede wedstrijd tegen Wippolder viel bovendien samen met één van onze drie jeugdtoernooien.”

Volgens Komduur geslaagde evenementen die aangeven dat RVVH ook op organisatorisch gebied stappen aan het maken is. “Deze vereniging heeft jarenlang gedraaid op een paar mensen. Als je bedenkt dat we vanuit die situatie komen nemen we echt grote sprongen. Die drie toernooien kun je niet houden als je maar een handvol vrijwilligers hebt. We hebben inmiddels naast een voltallig bestuur goed ingevulde commissies.”

Komduur constateert daarnaast dat de saamhorigheid bij RVVH de laatste jaren is gegroeid. “De binding tussen leden en de teams is sterker geworden. In Harderwijk waren we met tweehonderd RVVH’ers. Een deel met de supportersbus, een deel met eigen vervoer. Jongens van het tweede, derde en vijfde waren er om het eerste elftal aan te moedigen. Dat is ook wel eens anders geweest. Het geeft aan dat het eerste dicht bij de vereniging staat.”

Komduur kijkt uit naar het nieuwe seizoen waarin RVVH gaat acteren in de vierde divisie. “Sommige mensen zeiden tegen me dat het jammer is dat we in de eerste klasse de derby’s gaan missen. Nou, ik denk dat we in de vierde divisie nog mooiere affiches krijgen, met Capelle, Smitshoek, ASWH en Poortugaal.”

Komduur zegt ook dat RVVH het hoofd niet op hol laat brengen. “De selectie was al een paar weken rond voordat we promoveerden. We gaan gekke dingen doen. Ik ben ervan overtuigd dat er een prima selectie. Sportief zijn we er klaar voor. Op ander vlak hopen we ook komend jaar weer wat stappen te gaan zetten. De uitbreiding van de sponsoring, een levendige businessclub en de verbouwing van opstallen. We blijven werken aan RVVH.”

Klik op RVVH voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RVVH voor meer informatie over de club.