Ronald Ouwens koestert kampioensgeluk Heerjansdam

0
201
GetSpfPasfoto_Ouwens_

Geluk en ongeluk lagen voor Ronald Ouwens afgelopen competitie dicht bij elkaar. De aanvaller werd met Heerjansdam in zijn afscheidsjaar kampioen van de eerste klasse, maar hij liep in de slotfase van het seizoen ook een zware blessure op. “Ik ben blij dat ik pas aan het einde gebeurde en niet halverwege.”

Daardoor slaat de balans van de weegschaal voor Ouwens naar de goede kant door. De revalidatie die hem wacht neemt hij op de koop toe. “Ik word in augustus geopereerd en daarbij wordt mijn voorste kruisband vervangen. Ik zou eigenlijk terugkeren bij RVVH 3, het vriendenelftal waar ik voor mijn comeback bij Heerjansdam al een periode speelde. Die inschrijving heb ik ingetrokken, omdat ik komend seizoen toch niet kan voetballen en mijn revalidatie bij Heerjansdam ga doen.”

Volgens Ouwens (30) is de kans niet groot dat het tot een nieuwe comeback op sportpark De Molenwei komt. “Ik was natuurlijk al eerder gestopt, ik verwacht niet dat ik nog op niveau ga voetballen.”

Zijn knieblessure is niet de reden dat hij nu stopt. Hij had al eerder besloten dat dit zijn laatste jaar zou zijn. “Ik ga weer studeren”, zegt de financieel-controller bij een vastgoedbedrijf. “Dat houdt in dat ik één dag in de week een opleiding ga volgen, naast werk op de andere dagen. Daar gaat heel veel extra tijd inzitten. Tijd, die ik door te stoppen met voetbal vrij maak.”

Ouwens raakte drie wedstrijden voor het einde van de competitie geblesseerd. Net nadat hij in de met 4-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen SHO had gescoord ging het mis. “Ik heb daardoor de laatste twee wedstrijden, tegen De Zwerver en Zwervers, vanaf de bank gezien. Het was spannend, in de laatste wedstrijd tegen Zwervers scoorden we in de 70e en 73e minuut de 2-2 en 3-2, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat we het niet zouden redden.”

Dat was na de eerste periode wel anders. Het Heerjansdam van trainer Ben Mierop had meer verlies- dan winstpunten. “We stonden achtste, RVVH, de nummer twee met wie we in een inhaalrace raakten, zelfs negende.”

“Ineens is het gaan lopen”, zegt Ouwens. “Een verklaring heb ik niet. We zijn ook niet zo veel anders gaan doen.”

Over zijn eigen inbreng is hij niet tevreden. “Zes doelpunten, zes assists, dat is mager voor een spits. Mijn aandeel in het kampioenschap is beperkt gebleven. In 2017 toen we kampioen werden van de tweede klasse en promoveerden naar de eerste klasse maakte ik achttien goals. Toen had ik Jelmer Nugteren achter mij staan, een echte nummer tien die mij in stelling bracht. Het afgelopen seizoen stonden er vooral lopers op tien.”

Dat hij op het einde van zijn carrière nog zwaar geblesseerd raakte, heeft ‘m niet van de leg gebracht. “Ik heb in al die jaren dat ik gespeeld heb bijna nooit iets gehad. Af en toe een spierblessure en dat was het wel. Dit is vervelend, maar niet meer dan dat. Ik ben blij dat het net voor het einde van de competitie is gebeurd en niet halverwege het seizoen. Dan had ik wel flink gebaald.”

Klik op VV Heerjansdam voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Heerjansdam voor meer informatie over de club.