Stef van der Zalm: Kom maar op met derde divisie

0
133

Stef van der Zalm staat te trappelen om met SJC de derde divisie in te gaan. “Ik ben reuze benieuwd hoe we ons op dat niveau gaan houden”, reageert het product uit de eigen SJC-school.

Op een uitstapje van één jaar na– de aanvallende middenvelder speelde in de D-pupillen een seizoen in de jeugdopleiding van Sparta – droeg hij altijd het tenue van de Noordwijkse club. “Ik vond het al fantastisch dat
we van de eerste klasse naar de hoofdklasse promoveerden”, zegt hij. “Dat we twee jaar later weer kampioen worden én dan van de hoofdklasse, dat had ik nooit verwacht.”

Hij had liever een nog groter aandeel in het succes gehad. “Twee jaar geleden maakte ik zestien goals, nu ben ik geëindigd op negen. Dit was zeker niet mijn beste seizoen in SJC 1. Ook niet mijn slechtste, maar ik had zeker
beter gekund”, is hij kritisch over zijn eigen prestaties. “Een rapportcijfer voor mezelf? Ergens tussen de zeven en zeveneneenhalf.”

De komst van Tom Duindam van Noordwijk veranderde zijn rol. “Tom is een diepe spits, voor zijn komst hadden we zo’n speler niet. Onder Kees Zethof speelden we wat meer de lange bal en zochten we nadrukkelijk de ruimte
achter de verdediging van de tegenstander. Onder Sjaak Polak proberen we meer te voetballen. Al met al betekent het dat ik minder in scoringspositie kom.”

Hij maakt zich echter graag ondergeschikt aan het hogere doel. “We hebben een prachtig seizoen achter de rug, ik heb genoten van de eerste tot en met de laatste wedstrijd. Als je 27 wedstrijden bovenaan staat, ben je ook de terechte kampioen.”
“Het is jammer dat we niet met deze ploeg de derde divisie ingaan. Sommige spelers stoppen, andere, zoals Timo
Ruigrok, kiezen voor een nieuwe uitdaging. Maar ik ben ervan overtuigd dat we ook in de nieuwe setting geen modderfiguur gaan slaan in de derde divisie.”