Steenbergen werkt al toe naar 90-jarig bestaan in 2023

0
663

Bij zaterdag vierdeklasser v.v. Steenbergen is men al volop in de weer om in 2023 te kunnen stilstaan bij het 90-jarig bestaan van de vereniging. Een jubileumcommissie met vertegenwoordigers uit verschillende geledingen van de club is aan de slag gegaan met het samenstellen van een jubileumprogramma. Een van hen is Patrick van Kaam.

“Op zaterdag 18 maart 2023 vieren we het 90-jarig bestaan. Dat willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben we voor dat weekend bij de KNVB vrij gevraagd, zodat we op de zaterdag alle gelegenheid krijgen om feestelijk stil te staan bij dit heuglijke feit. Want het is toch wel een mijlpaal die we met elkaar dan bereiken. Tien jaar geleden heb ik destijds bij het 80-jarig bestaan ook geholpen en op die manier kwam men weer bij mij terecht. Het is gewoon leuk om voor onze leden en voor de gemeenschap wat te organiseren om het te vieren. Het moet vooral ook een mooi en leuk feestje worden voor de jeugd. Daar zijn we nu druk over aan het nadenken hoe we dat allemaal mooi vorm gaan geven.”

Een zogenaamde brainstormcommissie bundelt alle ideeën die er leven en activiteiten waar ze vanuit de club zelf ook aan denken. “Een reünie bijvoorbeeld, daar zijn mensen al mee aan de slag want dat moet je goed en tijdig allemaal op de rit hebben. Ook zijn we aan het kijken met elkaar hoe we het draaiboek goed vorm kunnen geven en welke activiteiten we op welke dag doen én hoe we dat gelijkmatig allemaal op gaan zetten en communiceren. Enkele zaken daarvan zijn we al bekend overigens.”

Zo zal er op 17 maart 2023 een wedstrijd plaatsvinden tussen Oud-Steenbergen en Oud-NAC. Op zaterdag 18 maart zal vooral de jeugd van de club centraal komen te staan. Maar de exacte invulling daarvan is nog niet bekend. Een andere activiteit die we gaan organiseren, dat is een Avondje NAC op 6 januari 2023. Dit is door enkele leden opgepakt om in het kader van het 90-jarig bestaan alvast te organiseren voor de jeugdleden. Het is de eerste activiteit in het jubileumjaar. Met twee bussen gaan we vanaf het Gemeentelijk Sportpark aan de Seringenlaan naar Breda, waar in het Rat Verlegh Stadion NAC Breda en Jong PSV tegen elkaar spelen. Voor ons alvast een mooi begin van hopelijk een feestelijk en mooi jubileumjaar.”

Maar het weekend van 17 en 18 maart, daar zal het zwaartepunt komen te liggen. “Op zaterdag 18 maart bestaat de club ook daadwerkelijk 90-jaar, dus dat is alsof het zo moet zijn dat we de ‘verjaardag’ van de vereniging ook samen in het weekend kunnen vieren. We willen iedereen erin betrekken. Leden, oud-leden, jeugd, supporters, sponsoren en de senioren en vrijwilligers. Het moet één groot feest worden, waarbij verleden en heden elkaar ontmoeten, herinneringen worden opgehaald én weer nieuwe herinneringen worden gemaakt. We zijn een bloeiende club met zo’n vierhonderd leden en daar zijn we trots op. Trots ook op het feit dat hier in Steenbergen al zo lang de vereniging een prominente plek inneemt in vele levens binnen de gemeenschap. Waar het sportpark ook een plek is om sportief bezig te zijn, vriendschappen te ontwikkelen én elkaar te ontmoeten.”

De eerste tekenen van het jubileumprogramma zijn dus zichtbaar en veel mensen zijn er al in meer of mindere mate mee bezig. Feit is, dat 2023 voor Steenbergen weer een jaar wordt dat in de geschiedenisboeken kan worden bijgeschreven. “Zonder twijfel! En daar verleen ik met hand en spandiensten graag mijn medewerking aan. Samen gaan we er een onvergetelijk jaar en zeker jubileumweekend van maken. Wanneer mensen willen helpen of bepaalde ideeën hebben, dan kunnen ze ons altijd mailen. Dat kan naar jubileum@vvsteenbergen.nl. Want hoe meer handjes en ideeën, des te mooier het kan worden.”

Klik op vv Steenbergen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Steenbergen voor meer informatie over de club.