SteDoCo stunt tegen Noordwijk

0
99

SteDoCo heeft afgelopen weekend voor een stunt gezorgd door het ongeslagen Noordwijk met 0-1 te verslaan. Door een prachtige goal van Vincent Verheul in de 23e minuut won SteDoCo met 0-1 van de koploper van de derde divisie. Hiermee zet SteDoCo de goede reeks voort en was het al de vijfde overwinning op rij.

De opening van de wedstrijd was veelbelovend. Twee ploegen die voor de overwinning gingen, met veel strijd, passie en bij vlagen ook goed voetbal. SteDoCo ving de koploper net over de middenlijn op, en wachtte het moment af om de achterhoede van Noordwijk onder druk te zetten. Hiermee werd de opbouw regelmatig ontregeld, maar kwam Noordwijk er af en toe ook goed uit.

Het was ook Noordwijk dat de eerste kansen creëerden. Sabir Achefay raakte de lat en spits Tjeerd Westdijk schoot vanuit de draai hoog over. Bij de eerste de beste poging van SteDoCo was het wel raak. Een perfecte voorzet van Benjamin van Wanrooij werd door Vincent Verheul op knappe wijze met de rechtervoet geschoten (0-1). In het vervolg van de eerste helft ontbrak het Noordwijk aan het geloof om het doelpunt te maken, ondanks het nodige balbezit.

De tweede helft bracht een wat andere wedstrijd. SteDoCo ging meer op de verdediging leunen om vervolgens tot een snelle counter te komen. Noordwijk ging en moest steeds opportunistischer spelen. De bal werd steeds vaker het doelgebied van SteDoCo ingepompt, maar er werd goed verdedigd door de bezoekers. Ook de doelman Smith hield er aardig wat ballen uit. Naarmate de tweede helft vorderde, werd het spel van de thuisploeg minder. Daarom werd er bij het ingaan van de slotfase alles of niet gespeeld met lange ballen naar voren. Het leidde alleen maar tot een overvolle SteDoCo speelhelft, waarbij verdediger Rob Overvliet voor de club uit de Bollenstreek het dichtst bij de gelijkmaker was. De lat zat echter ook dit keer in de weg.

Door een blessure van Benjamin van Wanrooij kwamen er nog 9 minuten blessuretijd bij. Daarin werd ook niet meer gescoord en dus won SteDoCo verassend met 0-1 van Noordwijk. Volgende week komt ASWH op bezoek in Hoornaar. Noordwijk speelt een uitwedstrijd bij DVS’33 Ermelo.