Stadsclub Oosterhout versterkt zich met Jari van Helvoort (25)

De voetbalcarrière van Jari (1996) begint op 6-jarige leeftijd bij stadsgenoot S.C.O. ‘Vroeger koos je een club dichtbij waar je woonde, en wij woonden destijds in Dommelbergen, dus de keuze was snel gemaakt’, lacht Jari. Hij kan zich overigens weinig herinneren van die tijd, omdat hij al vrij snel werd ontdekt door NAC Breda. Na zijn tijd bij NAC Breda voetbalde Jari een korte periode bij Baronie (Breda), waarna hij door Willem II werd benaderd. Tot zijn 17e doorliep hij de jeugdopleiding van Willem II/RKC Waalwijk. Na zijn jeugdavontuur bij twee BVO’s streek Jari neer bij T.S.C. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij hier in de Zondag-1. Vanaf dat moment speelde hij hier jaren in de basis als linkse centrale verdediger of als verdedigende middenvelder. Jari is balbehendig, maar schuwt het harde werken niet en gaat confrontaties op het veld dan ook niet uit de weg. Dat zorgde wel eens voor een blessure, maar met zijn doorzettingsvermogen knokte hij zich weer terug. Het spelletje bleef veel te leuk.

HappyPoint_desinfectie

Tijdens de Corona-periode besefte Jari dat hij eigenlijk toe was aan iets nieuws, een nieuwe reis, een nieuw avontuur. Jari: VV Oosterhout had ik al een tijdje in het vizier vanwege de mooie initiatieven en ontwikkelingen de laatste jaren’. Na het verkennende gesprek met de hoofdtrainers Stijn Biemans en Jorco de Kok bleef het goede clubgevoel aan hem kleven. Samen met de sportieve ambities van de club besloot Jari voor VV Oosterhout te kiezen. VV Oosterhout is overigens geen onbekende club voor Jari. Vorig seizoen kwam hij namelijk al regelmatig kijken naar zijn broer Jussi die in onze Zondag-2 speelt.

In het dagelijks leven is Jari werkzaam als HR-medewerker bij Hofkens HIG. Hier is hij verantwoordelijk voor het opleidingsgedeelte binnen het bedrijf. Het zijn taken op het gebied van personeelsbeleid die veel mensenkennis en onderzoek eisen. Een functie die past in het verlengde van zijn studie Human Resource Management aan Tilburg University waar hij in augustus 2019 afstudeerde.

Jari hoopt met zijn voetbalervaring een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de verdere sportieve ambities van stadsclub VV Oosterhout. Ook zijn wetenschappelijke kennis op het terrein van coaching van mensen komen goed van pas op en naast het veld. Wij wensen Jari veel plezier en mooie voetbalmomenten met de Zondagselectie van VV Oosterhout!

Bron & foto: VV Oosterhout

Voor meer artikelen over VV Oosterhout klik hier

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.