SSC’55 begint goed aan de competitie

0
100

Na een dramatisch verlopen vorig seizoen, waarin SSC’55 de man met de hamer tegenkwam en de vrees voor degradatie werkelijkheid werd, stond de formatie afgelopen zaterdag weer aan de aftrap voor een seizoen in de 4e klasse E. De ambitie is om ze snel mogelijk weer terug te keren in de 3e klasse. Het eerste slachtoffer zou ZBC’97 uit Zwijndrecht moeten worden.

Beide ploegen kennen een felle start en zoeken de aanval. De eerste mogelijkheid is er voor Erwin v.d. Hoven die de bal na 11 minuten tegen de paal ziet belanden. Een kopbal van ZBC’97 verdwijnt naast het doel. In de 23e minuut opent SSC’55 de score als Frank ter Schiphorst een fraaie pass aflevert op Maik Kemmeren die op handige wijze de uitgekomen doelman Pim Versluis omspeelt en de bal in de verre hoek plaatst, 1-0. Na een halfuur spelen breidt SSC’55 de score uit. Een hoekschop van Joey van Veldhoven belandt in de kluts en het is Rob van Kuijk die profiteert en 2-0 laat aantekenen. In de slotfase is het Geert Cleef die zijn doelpoging rakelings voor het SSC’55 doel langs ziet gaan.

In de tweede helft lijkt SSC’55 de wedstrijd al snel in het slot te gooien. Erwin v.d. Hoven kopt een voorzet op maat keihard tegen de touwen, 3-0. SSC’55 laat zich wat terugzakken en dat is meestal funest. In de 69e minuut krijgt ZBC’97 een penalty na een overtreding van Niels van Tuyl. De strafschop wordt benut, 3-1. In de 85e minuut stelt de SSC’55 defensie na zwak ingrijpen de tegenstander in staat om nogmaals tegen te scoren, 3-2. Het is in de slotfase dan toch nog billenknijpen, maar SSC’55 trekt de overwinning over de streep en kan tevreden terugkijken op deze openingswedstrijd van het nieuwe seizoen.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SCO uit Oosterhout op het programma, aanvang 14.45 uur.