SSC’55 begint goed aan de competitie

Na een dramatisch verlopen vorig seizoen, waarin SSC’55 de man met de hamer tegenkwam en de vrees voor degradatie werkelijkheid werd, stond de formatie afgelopen zaterdag weer aan de aftrap voor een seizoen in de 4e klasse E. De ambitie is om ze snel mogelijk weer terug te keren in de 3e klasse. Het eerste slachtoffer zou ZBC’97 uit Zwijndrecht moeten worden.

Beide ploegen kennen een felle start en zoeken de aanval. De eerste mogelijkheid is er voor Erwin v.d. Hoven die de bal na 11 minuten tegen de paal ziet belanden. Een kopbal van ZBC’97 verdwijnt naast het doel. In de 23e minuut opent SSC’55 de score als Frank ter Schiphorst een fraaie pass aflevert op Maik Kemmeren die op handige wijze de uitgekomen doelman Pim Versluis omspeelt en de bal in de verre hoek plaatst, 1-0. Na een halfuur spelen breidt SSC’55 de score uit. Een hoekschop van Joey van Veldhoven belandt in de kluts en het is Rob van Kuijk die profiteert en 2-0 laat aantekenen. In de slotfase is het Geert Cleef die zijn doelpoging rakelings voor het SSC’55 doel langs ziet gaan.

In de tweede helft lijkt SSC’55 de wedstrijd al snel in het slot te gooien. Erwin v.d. Hoven kopt een voorzet op maat keihard tegen de touwen, 3-0. SSC’55 laat zich wat terugzakken en dat is meestal funest. In de 69e minuut krijgt ZBC’97 een penalty na een overtreding van Niels van Tuyl. De strafschop wordt benut, 3-1. In de 85e minuut stelt de SSC’55 defensie na zwak ingrijpen de tegenstander in staat om nogmaals tegen te scoren, 3-2. Het is in de slotfase dan toch nog billenknijpen, maar SSC’55 trekt de overwinning over de streep en kan tevreden terugkijken op deze openingswedstrijd van het nieuwe seizoen.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SCO uit Oosterhout op het programma, aanvang 14.45 uur.

Bron: www.ssc55.nl

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.